05 / 05 / 2024

Aykut Güleç: Tesisler satılırsa denetmen nerede kalacak

Aykut Güleç: Tesisler satılırsa denetmen nerede kalacak

VDD Başkanı Aykut Güleç, Maliye Bakanlığı´nın bünyesindeki bazı sosyal tesisleri satışa çıkarmasının vergi denetmenlerini mağdur edeceğini savundu



Güleç, denetim için gittiği şehirlerde bu tesislerden yararlanan Maliye personelinin, aldığı harcırah ile otelde kalamayacağını söyledi. Güleç, tatil yörelerindeki kamplar dışındaki, özellikle İstanbul ve  Ankara  gibi büyük şehirlerde yer alan sosyal tesislerin eğitim veya denetim görevi için giden denetmenler için kolaylık sağladığını, tesislerin elden çıkarılmasının ciddi sıkıntı yaratacağını savundu.

Zaten sıkıntı var
Mevcut sosyal tesislere rağmen denetmenlerin çoğu zaman görev için gittikleri şehirlerde zorluklarla karşılaşabildiklerini hatırlatan Güleç, "Çünkü tesislerin sayıları zaten yeterli değil. Dışarıda kalma imkânları da olmadığı için ihtiyaçlarını karşılama anlamında ciddi zorluklarla karşılaşabilirler" dedi. Güleç, şunu söyledi:

Harcırahlar otele yetmez
"Bu sosyal tesisler olmasına karşın sorunlar yaşanıyor. Harcırahlar günümüz şartlarına uygun değil. Oldukça düşük, günün şartlarını karşılayacak seviyede değil. Denetim elemanının otelde kalması zaten düşünülemez. Son dönemde alınan ve sayıları 500 civarında olan vergi denetmen yardımcıları, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde eğitime gönderiliyorlar. `Ne yapacağız, ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız´ diye bize başvuruyorlar. Aldıkları harcırahlar maddi anlamda bu ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değil. Özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılırsa, harcırah da dâhil, Maliye Bakanlığı bu sorunu halledebilir."
Hürriyet/Merve Erdil


Geri Dön