16 / 06 / 2024

Aylık 3.500 TL ödeme yapılacak! İl il zamlı ödeme tablosu paylaşıldı

Aylık 3.500 TL ödeme yapılacak! İl il zamlı ödeme tablosu paylaşıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından depremden etkilenen vatandaşlara yönelik kira yardımı gerçekleştiriliyor. Depremden etkilenen vatandaşlara yönelik ödemelerle ilgili il il zam tablosu paylaşıldı.



İstanbul’da riskli olarak görülen 1 milyon 500 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceği ifade edildi. 500 bin konutun Anadolu yakasında 500 bin konutun Avrupa yakasında geriye kalanın ise bulunduğu bölgede yenileneceği ifade edildi. Bakan Kurum Anadolu ve Avrupa yakalarında tespit edilmiş özel rezerv alanlarına konutların taşınacağını da belirtti.

KİRA DESTEKLERİNE ZAM YAPILDI

İstanbul’da planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 130 milyon metrekarelik bir rezerv alanı bulunduğunu söyleyen Kurum: “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı tarafından konu daha da detaylandırılacaktır” dedi. Ardından kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinden faydalanan vatandaşlara seslendi.

Kentsel dönüşüm kapsamında sunulan kira desteği İstanbul’da 1.500 TL iken 2023 yılı zammı sonrası 3 bin 500 TL’ye yükseltildi, dedi. Ardından konunun detaylarını paylaştı.

Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de 3 bin TL diğer büyük şehirlerde ise 2 bin 500 TL oluyor. Kalan diğer illeri için 2 bin TL olarak belirlendiği ifade edildi. Vatandaşların en çok merak ettiği konu ödemeleri ne zaman hesaba yatacağı oldu. Bakan Kurum konuyla ilgili: “şehirler için belirlenmiş olan yeni zamlı rakamlar Nisan ayından itibaren vatandaşların hesabına yatırılacaktır” dedi.

İllere göre kira desteği aşağıdaki tablodan incelenebilir:

  • İstanbul için aylık 3 bin 500 TL
  • Ankara için aylık 3 bin TL
  • Bursa için aylık 3 bin TL
  • Antalya için aylık 3 bin TL
  • İzmir için aylık 3 bin TL
  • Geriye kalan tüm büyük şehirlerde 2 bin 500 TL
  • Geriye kalan standart şehirlerde 2 bin TL

Geri Dön