15 / 05 / 2024

Ayvalık'a sörf merkezi geliyor!

Ayvalık'a sörf merkezi geliyor!

Ayvalık Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı 13 gündem maddesi ile yapıldı. Spor alanında yapılacak olan spor dalı olarak da sörf ve yelken sporunu seçtiklerini bildiren Gençer, "Bakanlık da bizimle aynı görüşte." dedi.



Saygı duruşu ile başlayan Şubat ayı olağan meclis toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık etti. Ayvalık Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısının başında bir konuşma yapan başkan Rahmi Gençer, UNESCO başvurusunun 8 Şubat Pazartesi günü yapılacağını, başvurunun Kültür Bakanlığından geçmesi halinde geçici listede yer almak üzere Ayvalık Belediyesinin projesinin nisan ayında Fransa'nın başkenti Paris'te olacağını söyledi. 80'li yıllarda Spor Bakanlığına devredilen ve yeniden Ayvalık Belediyesi'ne kazandırılan Çamlık'ta ki 33 bin metrekare alanın spor alanı olması için ortak kanı oluştuğunu, Spor alanında yapılacak olan spor dalı olarak da sörf ve yelken sporunu seçtiklerini bildiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Bakanlık da bizimle aynı görüşte. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü de, Balıkesir il müdürlüğü de aynı görüşte bizimle. Sörf merkezinin olmasının Ayvalık için iyi olacağını düşündüler. 

Bununla ilgili biz de ayrıca burada alışılmışın dışında çocukların oynaya bileceği içinde spor alanları bulunan, insanların rahatça gezip dolaşabilecekleri, bitkilerin olacağı bir projeyi de bize bir İtalyan peyzaj mimarı hibe olarak çizdi. Bu proje ile Ayvalık'ta sörf turizmini geliştireceğiz" diye konuştu. 

Başkan Gençer'in belediye meclis üyelerine ve meclis toplantısını izleyen vatandaşlara yönelik bilgilendirme konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 10 ana 3 ek gündem maddesi mecliste görüşülerek kabul edildi. 



Balıkesir Zeytin Efe 


Geri Dön