30 / 04 / 2024

Ayvansaray'da kentsel dönüşüme yine protesto!

Ayvansaray'da kentsel dönüşüme yine protesto!

Ayvansaray Tokludede Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi yine protesto edildi. Hem ev sahipleri hem de kiracılar dün sokaklara döküldü, projenin iptal edilmesi için yetkililere seslenildi



Fatih Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Ayvansaray Tokludede Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Ancak projenin açıklanmasıyla birlikte ortalık karıştı. Mahallelinin bir kısmı "Evimizi satmayız" diye ayaklandı, kiracılar ise, "Ortada kalacağız" diye isyan bayrağını çekti. Dönüşüm projesine karşı çıkan vatandaşlar protesto gösterileri bile yaptı.

ŞANTİYE KURULDU

Ne var ki bu tepkilere rağmen proje başlatıldı, geçtiğimiz günlerde Tokludede Parkı'na şantiye kuruldu, çalışmalara start verildi. İşte bu gelişme üzerine de bölge halkı bir kez daha sokaklara döküldü. Dün, şantiye önünde toplanan semt sakinleri, projenin durdurulması için eylem yaptı, yetkililere seslendi.

Eyleme katılan Fener Balat Ayvansaray Kiracıları ve Ev Sahipleri Yardımlaşma Derneği (FEBAYDER) Genel Sekreteri Çiğdem Şahin, mahallelinin zorla tahliye edildiğini iddia etti:

"Bizler İstanbul'umuzu bu haliyle seviyoruz. Bizler eski İstanbul'a ihanet etmemek, sadık kalmak istiyoruz. Tarihi semtlerimizin ranta ve talana teslim edilmesi ve içindeki insanların zorla mahallelerinden evlerinden tahliye edilmesi karşısında sessiz kalmak istemiyoruz. Şu an Tokludede Parkı'nm sınırlarını çizen tarihi surların dibinde gördüğünüz şu şantiyeyi, bu ucubeyi burada görmek istemiyoruz." İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de eyleme destek verdi.

'PROJE, BÖLGENİN TARİHİ VE KÜLTÜREL YAPISINI BOZACAK'

Tokludede Parkı'na kurulan şantiyenin önünde toplanan mahalleli, projeyle birlikte bölgenin tarihi ve kültürel yapısının bozulacağını iddia etti, şantiyenin bir an önce kaldırılması istendi.

Müslim Sarıyar / HABERTÜRK


Geri Dön