27 / 04 / 2024

Azerbaycan TOKİ'yi model aldı!

Azerbaycan TOKİ'yi model aldı!

TOKİ model alarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. Turan, "TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.



Azerbaycan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığını (TOKİ) model alarak,  Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu.


Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Samir Nuriyev ve beraberindeki heyet,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Azerbaycan TOKİ yi model aldı!


Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.


TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten 2002 yılına kadar 43 bin konut ürettiğini ifade eden Turan, "TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar 717 bin konut üretmiş durumda. 19 yılda 43 bin konut üretilmiş, 13 yılda ise 717 bin konut üretildi. Üretilen konutların çoğunluğunu sosyal konutlar oluşturuyor." dedi.


AA




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığını (TOKİ) "model" kabul ederek kurulan Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresinin Başkanı Samir Nuriyev, TOKİ Başkanı Ergün Turan'dan idarenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Nuriyev ve beraberindeki heyet, TOKİ Başkanı Turan'ı ziyaret etti.


Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." şeklinde konuştu.


Turan, TOKİ'nin 1984'de kurulduğunu, kuruluşundan 2002 yılına kadar 43 bin konut ürettiğini hatırlattı.


2002 yılından itibaren, 58. hükümetle birlikte TOKİ'nin yeni bir sürece girdiğini anlatan Turan, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "planlı bir kentleşme, sağlıklı konutlar üretelim" talimatıyla konut seferberliğinin başladığını dile getirdi.


"TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar 717 bin konut üretmiş durumda" diyen Turan, "19 yılda 43 bin konut üretilmiş, 13 yılda ise 717 bin konut üretildi. Üretilen konutların çoğunluğunu sosyal konutlar oluşturuyor." ifadesini kullandı.


"2023 HEDEFİMİZ 1 MİLYON 200 BİN KONUT"


TOKİ Başkanı Turan, alt gelir grupları ve kamu kurumlarıyla yapılan birtakım protokollere ve yapılan hizmetlere ilişkin de bilgi verdi.


Kentsel dönüşüm çalışmalarını da yürüttüklerini söyleyen Turan, gecekondularda sağlıksız, riskli koşullarda yaşayan insanların daha sağlıklı konutlarda yaşaması ve deprem kuşağında olan konutlarda tedbir almak için kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini kaydetti.


TOKİ'nin konut hedefine de değinen Turan, şöyle konuştu:


"Yıllık 60 bin konut hedefimiz var, 2023 hedefimiz ise 1 milyon 200 bin konut. Bundan sonra yapacağımız konutların yüzde 40'ını kentsel dönüşüm vasıtasıyla yapalım diyoruz, deprem riskini atlatmış oluruz. Riskli konutları, sağlıksız yapıları yıkıp, yerine daha modern, daha çağdaş şehirler yapıyoruz."


TOKİ'nin hizmetlerine ilişkin de bilgi veren Turan, "266 hastane, bin 6 okul, inşaatı biten ve devam eden 16 üniversite kampüsü var. 991 spor salonu, 69 bin kapasiteli 184 yurt ve pansiyon, 95 sağlık ocağı, 674 ticaret merkezi, 42 kütüphane, 567 cami, 175 kamu binası, inşası devam eden ve biten 18 stadyum yaptık." dedi.


TOKİ Başkanı Turan, ayrıca 8 bin engelli bakım merkezi, sevgi evleri, huzurevleri yaptıklarını, TOKİ'nin Tarımköy uygulamaları kapsamında daha düzenli köylerin oluşması için tek ve iki katlı evler inşa ettiklerini anlattı.




Habertürk



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin konut sistemi Azerbaycan'a model oldu Azerbaycan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ni model kabul ederek, Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. 


AZERBAYCAN Konut ve İnşaat Yapını Kamu İdaresi Başkanı Nuriyev ve beraberindeki heyet, TOKİ Başkanı Ergun Turan'ı ziyaret etti. Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu"ifadesini kullandı. 


DÜNYA'YA MODEL OLDUK 

Turan,"Azerbaycan'a tecrübelerim izi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." şeklinde konuştu. Turan, TOKİ'nin 1984'de kurulduğunu, kuruluşundan 2002 yılına kadar 43 bin konut ürettiğini hatırlattı. 


1 MİLYON 200 BİN KONUT 

TOKİ Başkanı Turan, alt gelir grupları ve kamu kurumlarıyla yapılan birtakım protokollere ve hizmetlere ilişkin de bilgi verdi. TOKİ'nin konut hedefine de değinen Turan, şöyle konuştu: "Yıllık 60 bin konut hedefimiz var, 2023 hedefimiz ise 1 milyon 200 bin konut. Bundan sonra yapacağımız konutların yüzde 40'ını kentsel dönüşüm vasıtasıyla yapalım diyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Güneş


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE'DE konut geliştirmede örnek teşkil eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), başka ülkelere de model oluyor. Bu bağlamda kendi TOKİ'sini kuran Azerbaycan'ın Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Samir Nuriyev, TOKİ Başkanı Ergun Turan'ı ziyaret ederek bu konuda bilgi aldı. Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak İcln talep geldiğini belirten TOKİ Başkanı Turan "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz" dedi. 


YENİ BİR SÜRECE GİRDİ 

Turan, TOKİ'nin 1984'ten 2002 yılına kadar 43 bin konut ürettiğini hatırlatarak, 2002'den İtibaren, 58. hükümetle birlikte TOKİ'nin yeni bir sürece girdiğini ve o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'planlı bir kentleşme, sağlıklı konutlar üretelim' talimatıyla konut seferberliğinin başladığını kaydetti. "TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar 717 bin konut üretmiş durumda" diyen Turan "19 yılda 43 bin konut üretilmiş, 13 yılda İse 717 bin konut üretildi, üretilen konutların çoğunluğunu sosyal konutlar oluşturuyor" ifadesini kullandı. 


DÖNÜŞÜM HİZMETİ 

Alt gelir grupları ve kamu kurumlarıyla yapılan birtakım protokollere ve yapılan hizmetlere ilişkin de konuşan Turan, kentsel dönüşüm çalışmaları da yürüttüklerini ve gecekondularda riskli koşullarda yasayan insanların daha sağlıklı konutlarda yasaması ve deprem kuşağında olan konutlarda tedbir almak için kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


Star


Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Azerbaycan, Başbakanlık Toplu Konut İdare Başkanlıgı'nı (TOKİ) model alarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Samir Nuriyev ve beraberindejişr ki heyet, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından  uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve inşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapmda model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.



Zaman



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Azerbaycan'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı model alınarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi kuruldu. TOKİ Başkanı Turan, "Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünyada model olduk" dedi.


Azerbaycan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığını (TOKİ) model alarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Samir Nuriyev ve beraberindeki heyet, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. TOKİ Başkanı Turan, "İdaremizi model alan dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk" dedi. 


BİRÇOK ÜLKE SIRADA


Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz" şeklinde konuştu. Turan, TOKİ'nin 2002'ye kadar 43 bin konut ürettiğini hatırlattı. 2002 yılından itibaren, 58. hükümetle birlikte TOKİ'nin yeni bir sürece girdiğini anlatan Turan, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "planlı bir kentleşme, sağlıklı konutlar üretelim" talimatıyla konut seferberliğinin başladığını dile getirdi.


ÇOĞU SOSYAL KONUT


TOKİ'nin 2002'den bugüne kadar 717 bin konut ürettiğini vurgulayan Turan, "Üretilen konutların çoğunluğunu sosyal konutlar oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmalarını da yürüttüklerini belirten TOKİ Başkanı Turan, gecekondularda sağlıksız, riskli koşullarda yaşayan insanların daha sağlıklı konutlarda yaşaması ve deprem kuşağında olan konutlarda tedbir almak için kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 


%40'I KENTSEL DÖNÜŞÜMLE


TOKİ'nin konut hedefine de değinen Turan, şöyle konuştu: "Yıllık 60 bin konut hedefimiz var, 2023 hedefimiz ise 1 milyon 200 bin konut. Bundan sonra yapacağımız konutların yüzde 40'ını kentsel dönüşüm vasıtasıyla yapalım diyoruz, deprem riskini atlatmış oluruz. Riskli konutları, sağlıksız yapıları yıkıp, yerine daha modern, daha çağdaş şehirler yapıyoruz" dedi. TOKİ Başkanı Turan, ayrıca 8 bin engelli bakım merkezi, sevgi evleri, huzurevleri yaptıklarını, TOKİ'nin Tarımköy uygulamaları kapsamında daha düzenli köylerin oluşması için tek ve iki katlı evler inşa ettiklerini anlattı.


266 HASTANE BİN 6 OKUL YAPTIK


TOKİ'nin hizmetlerine ilişkin de bilgi veren Turan, "266 hastane, bin 6 okul, inşaatı biten ve devam eden 16 üniversite kampüsü var. 991 spor salonu, 69 bin kapasiteli 184 yurt ve pansiyon, 95 sağlık ocağı, 674 ticaret merkezi, 42 kütüphane, 567 cami, 175 kamu binası, inşası devam eden ve biten 18 stadyum yaptık" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön