05 / 05 / 2024

Azerbaycanlı turizmcilere Türkiye'nin termal tesisleri tanıtıldı!

Azerbaycanlı turizmcilere Türkiye'nin termal tesisleri tanıtıldı!

TİKA, sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliği içinde Azerbaycanlı 11 seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyon 'daki kaplıcalarda inceleme gezisi düzenledi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliğinde 11 Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyonkarahisar'daki kaplıcalara yönelik inceleme gezisi düzenlendi.


Azerbaycan'dan Türkiye'ye yönelik turizm potansiyelini artırmak amacıyla özellikle sağlık turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çerçevede 11 Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcisine TİKA, Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi'nin işbirliğinde Bursa ve Afyonkarahisar'daki kaplıcalarda bir inceleme gezisi düzenlendi. Geziye katılan Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcileri, inceleme gezisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini öğrenmelerinin kendileri açısından faydalı olduğuna değinen Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcileri, TİKA, Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi Rektörlüğü'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Gezi Azerbaycanlı 5 basın mensubu tarafından da takip edildi.


Termal ve kaplıca turizmine ilgi gösteren Azerbaycan halkı, Türkiye'deki imkanlardan çok haberdar olmadığı için genellikle eski Sovyet ve Doğu Bloğu ülkelerindeki Termal ve kaplıcaları tercih ediyor. Düzenlenen gezi Türkiye'deki Termal tesislerin tanıtımı açısından önem taşıyor. - Ankara



Hürses




Geri Dön