19 / 05 / 2024

tika Azerbaycanlı turizmciler tanıtım

tika Azerbaycanlı turizmciler tanıtım

TİKA, sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliği içinde Azerbaycanlı 11 seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyon 'daki kaplıcalarda inceleme gezisi düzenledi.

Bodrum'un Cennet ve Hattat koylarındaki inşaatlar tepki çekti! Turizmciler de şaşkın!

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'ndan sonra Hattat Koyu'na yapılacak olan turistik tesis ve villa projesi Bodrumluların da tepkisini çekti. Yaşanan gelişmelerle şaşkına dönen turizmciler,   Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk defa bu kadar yoğun saldırı olduğunu belirtiyor. 

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Turizmciler imar barışında taksit istiyor!

İmar barışından yararlanma süresinde sonlara gelinirken turizmciler yapılacak ödemenin taksitlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurdu.

Nivo, Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi!

Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleriyle adından söz ettiren Cathay Group’un Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım, İstanbul Business Company ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Business Talk” etkinliğinde Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi...

Bodrum'da turizmciler otel projeleri için yarışa girdi!

YATIRIMCILAR Bodrum’un geleceğine güveniyor. İstanbul’un önemli müteahhitleri konut projelerini ardı ardına açıklarken, turizmciler de otel yarışına girdi.

Azerbaycanlılar Eskişehir'de kültür evi açmak istiyor!

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, kahvaltıda gazeteciler ile bir araya gelerek, Odunpazarı bölgesinde bir Azerbaycan Kültür Evi açmak için uğraştıklarını söyledi.

Turizmciler Kayseri'de buluştu!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilimizde bulunan yabancı turizmciler Kayseri’deki ikinci günlerinde Talas ve Erciyes’in güzelliğinde buluştu.

Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu!

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Öztop: "Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçmesini umut ediyoruz"

Turizmciler Kuşadası'nda buluştu!

Aydın Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Kuşadası'nda yapıldı. Turizmciler toplantıda en çok, yol çalışmaları ve turizm alanlarına giden yolların kötü olmasından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Marmaris'teki turizmciler sezona hazır!

Türkiyede turizmin önde gelen merkezlerinden Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezarvasyon düşüklüğünden endişe etmeye başladı.

tika Azerbaycanlı turizmciler tanıtım Haberi

tika Azerbaycanlı turizmciler tanıtım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi işbirliğinde 11 Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcisine Bursa ve Afyonkarahisar'daki kaplıcalara yönelik inceleme gezisi düzenlendi.


Azerbaycan'dan Türkiye'ye yönelik turizm potansiyelini artırmak amacıyla özellikle sağlık turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çerçevede 11 Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcisine TİKA, Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi'nin işbirliğinde Bursa ve Afyonkarahisar'daki kaplıcalarda bir inceleme gezisi düzenlendi. Geziye katılan Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcileri, inceleme gezisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini öğrenmelerinin kendileri açısından faydalı olduğuna değinen Azerbaycanlı seyahat acentesi temsilcileri, TİKA, Bursa Valiliği ve Afyonkarahisar Üniversitesi Rektörlüğü'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Gezi Azerbaycanlı 5 basın mensubu tarafından da takip edildi.


Termal ve kaplıca turizmine ilgi gösteren Azerbaycan halkı, Türkiye'deki imkanlardan çok haberdar...