29 / 04 / 2024

Marmaris'teki turizmciler sezona hazır!

Marmaris'teki turizmciler sezona hazır!

Türkiyede turizmin önde gelen merkezlerinden Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezarvasyon düşüklüğünden endişe etmeye başladı.



TURSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Mayıs ve Haziran ayı iç açıcı değil. İngilizler yine yoğunlukta ama işimiz son dakika satışlara kaldı" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Rus pazardaki sıkıntının yarattığı turizme olumsuz etkilerini dile getirdi. 



TURSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ismail Özbozdağ ile Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yeni sezon öncesi turizmcilerin endişelerini dile getirdi. Marmaris turizmin bu yıl refaha kavuşmasının son dakika satışlara kaldığını belirten Özbozdağ, şöyle konuştu: "Şu andaki verilerimize göre; Mayıs ve Haziran ayın Marmaris turizmi için iç acıcı gözükmüyor, ilçemize her yıl olduğu gibi 2015 turizminde İngilizler ardından Ruslar ağırlıklı olacaktır. Satışlarda geçen yılki fiyatlar sunulmasına rağmen talepler az. Turizmcilerin kaderi son dakika satışlarına kaldı. Herkes ayağını organına göre uzatmalıdır." GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Rus pazarındaki sıkıntıların Marmaris pazarına ciddi sıkıntılar verece ğini vurguladı. 



Bülbüloğlu şunları söyledi: "Bu sene sıkıntılar büyük. Özelikle Rus pazarında ciddi sıkıntılar mevcut. Rusya ekonomisi, rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerginlik ve yaşanan ambargolar 2015 turizminde düşüşler yaşanacak. Ülkemize en fazla turist getiren 5 milyon ile Almanya ardından 4 milyon 600 bin ile Rusya geliyor.''



Bizim Gazete


Geri Dön