28 / 04 / 2024

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar



Türkiye’de vergi kalemlerine her geçen gün yenisi ekleniyor. 1 Ocak 2023’ten itibaren kamping dahil otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, yayla evlerinde yapılacak konaklamalardan yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınmaya başlanacak. 2023 yılı bütçe teklifine göre, gelecek yıl konaklama vergisinden 2.3 milyar lira gelir sağlanması hedefleniyor.

TURİZM SEKTÖRÜ: BİR YIL DAHA ERTELENSİN

Gelir İdaresi Başkanlığı da konaklama vergisi ile ilgili hazırladığı tebliğ taslağını görüşe açtı ancak konaklama vergisinin bir kez daha ertelenmesi, uygulamaya 2024 yılında başlanması yönünde sektörden talepler gelmeye devam ediyor. Turizm sektörünün konaklama vergisinin ertelenmesi yönündeki çağrıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, turizm sektörünün talebini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a aktararak “Turizm sektörünün salgından dolayı yaşadığı ciddi sıkıntılar nedeniyle erteleme bir kez daha talebi var” dedi.


Geri Dön