11 / 05 / 2024

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar



CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da, sektörün daha yeni yeni toparlandığını söyleyerek, konaklama vergisinin ertelenmesi talebine dikkat çekti. Bakan Ersoy ise, “Bakanlığımla ilgili olmayan konular bana geliyor. Yani konaklama vergisi bizim Bakanlığımıza ait bir vergi değil, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait. Hazine ve Maliye Bakanımız geldiği zaman sorarsınız ama zaten dört yıl önce çıkmış bir vergi. Yaşanan krizler yüzünden ertelenerek gelmiş bir vergi, dünyanın birçok yerinde de var” diyerek tepki gösterdi.   

TURİZM SEKTÖRÜ TOPARLANMAK İÇİN BİR YIL DAHA İSTİYOR

Türkiye Otelciler Birliği ve Türkiye Küçük Oteller Derneği yaptıkları açıklamalarda yaklaşık 2 yıllık pandemi molasının turizm sektöründeki olumsuz etkilerinin tamamen giderilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, konaklama vergisinin 2024 yılına ertelenmesinin sektör için kritik bir önem taşıdığını ifade ettiler. Sektör temsilcileri konaklama vergisinin bir yıl daha ertelenmesinin sektörün toparlanması için zorunlu olduğuna vurgu yapıyor.

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

SON DAKİKA… AK Parti'den EYT ve sözleşmeli personel ile kritik açıklama!

Gram altın için 2023’e dikkat! Ezberler bozulacak! Hemen bakın!

 


Geri Dön