28 / 04 / 2024

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 1 Aralık Perşembe günü TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya geleceğini söyledi. 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren karar için geri sayım sürerken asgari ücrete yapılacak zam oranını SGK Uzmanı Özgür



Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücretin ne kadar olacağına odakladı. Asgari ücrete yapılacak zam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcilerinin ortak kararı ile belli olacak. Zam için takvim 1 Aralık’taki görüşmede netleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşeceğini açıkladı.

“ENFLASYON VERİLERİ BELİRLEYİCİ OLACAK”

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya enflasyon verilerine dikkat çekerek çok değişik senaryolar üzerinde durulduğunu hatırlattı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir anket çalışması gerçekleştirdiğini söyledi. Kaya, “Bakanlık, bu çalışmayı işveren ile işçi temsilcisi ile gerçekleştiriyor. İşçi temsilcisi Türk İş, işveren temsilcisi TİSK, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üçlü bir görüşme gerçekleştiriyor. 15 Aralık’tan itibaren rakamlar netleşmeye başlayacak.” İfadelerini kullandı.

Kaya, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Önümüzdeki günlerde TÜİK, 5 aylık enflasyon verilerini açıklamış olacak. 2023 yılının asgari ücretinin belirlenmesinde de açıklanan 5 aylık enflasyon verisi belirleyici olacak. Aralık ayının enflasyonu da açıklandığında çalışanların alacağı asgari ücret net bir şekilde tespit edilmiş olacak.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİNİ AÇIKLADI

SGK Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücrete yapılacak zam oranı ile ilgili şöyle konuştu:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön