28 / 04 / 2024

Ekonomist Batuhan Tufaner emekli maaşlarına zam tahminini açıkladı!

Ekonomist Batuhan Tufaner emekli maaşlarına zam tahminini açıkladı!

Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak zamlara ilişkin yorumlarını paylaştı.



Yeni yılda asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılacam zamlar vatandaşlarca büyük bir merak içerisinde bekleniyor.

2023’te uygulanacak asgari ücretin, aralık ayı başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleneceği ifade ediliyor.

Yeni asgari ücrete dair açıklamalarda bulunan Beykent Üniversitesi’nden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, "4,8 puanlık yukarıya doğru revizyona giden merkez bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65,2’ye çekti.

Ekonomist Batuhan Tufaner emekli maaşlarına zam tahminini açıkladı!

Bu revizyon, yıl sonu enflasyonunun yüzde 65,2’den daha yüksek gelmesine işaret ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde TÜFE yüzde 83,45, ÜFE ise yüzde 151,50 olarak gerçekleşti. Yılın son çeyreğine ilişkin enflasyon verileri henüz görülmedi" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Tufaner, "Merkez bankasının yıl sonu enflasyon beklentisi göz önüne alındığında asgari ücretin ise 9 bin 86 TL'ye yükselmesi beklenebilir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön