27 / 04 / 2024

Asgari ücret için masada rakam belli oldu! İşte yeni asgari ücrete yapılacak zam…

Asgari ücret için masada rakam belli oldu! İşte yeni asgari ücrete yapılacak zam…

Asgari ücret komisyonunun toplanacağı aralık ayına sayılı günler kala, milyonlarca vatandaşın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda! Hali hazırda brüt 6.471 lira ve net 5.500 lira olan asgari ücrete ne kadar zam geleceği merakla beklenirken bazı uzmanlar 7.500 lira bazıları da 9 bin lirayı işare



Milyonlarca çalışan ve aileleri, neredeyse bütün ülke Ocak ayında belirlenecek asgari ücret zammına odaklanmış durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında kısa süre içinde toplanacak ve taraflar arasında pazarlık başlayacak. Hükümetten asgari ücret ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken bu kez de CHP'den flaş bir açıklama geldi.

CHP'DEN ASGARİ ÜCRET RAKAMI: EN AZ 10 BİN LİRA OLMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun şu ifadeleri kullandı:

“Her asgari ücrete zam geldiğinde satın alma gücü de aynı paralelde azalıyor. Hükümet ekonomiyi düzgün bir rotaya sokmadığı sürece asgari ücreti ne kadar yükseltirse yükseltsin bu çaba maalesef boş. Biz yine de 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini düşünüyoruz.. Asgari ücretli vatandaş da ücretine her zam geldiğinde satın alma gücünün azaldığının farkında. Sadece asgari ücretli çalışan değil 7’den 77’ye herkes bunun farkında. Ekonomide gidişat kötü, bu gidişatın düzeltilmesi gerekiyor.”

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ BAKAN BİLGİN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'e yaptığı açıklamada asgari ücrete yüzde 50’den fazla zam gelip gelmeyeceği sorusunu yanıtladı. Bakan Bilgin, ortalıkta dolaşan rakamları kast ederek üzerinde durulması gereken rakamın hayali değil gerçekçi bir rakam olması gerektiğini söyledi.

 


Geri Dön