27 / 04 / 2024

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding Mardin'de 5 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Azim Group Holding bünyesinde temeli atılan 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi inşa edilecek. 



Mardin’de beş milyona dolara mal olacak fabrikanın temel atma töreni yapıldı. Tesis Mardin Organize Sanayi Bölgesinde işadamı Orhan İlhan'a ait arazide inşa edilecek.

Temel atma törenine Azim Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İlhan, 3 farklı bakanlık bünyesinde Gümrük Ticaret Bakan Yardımcılığı, Tarım Orman Bakan yardımcılığı ve Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevlerini yapmanın yanında Bolu Milletvekili ve birçok alanda başarılı çalışmalara imza atan Azim Group Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili Av. Fatih Metin, bölgenin ileri gelen işadamları, STK Başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

50 BİN TON KAPASİTELİ TESİS

Sabah'ın haberine göre, Adana'da 1, Mardin'de ise 2 olmak üzere toplamda 3 ayrı un şirketi ile günlük bin 200 ton üretim kapasitesine sahip, Azim Group Holding bünyesinde temel atma işlemi gerçekleştirilen 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi 5 milyon dolara mal olacak.

KISA SÜREDE FALİYET GÖSTERECEK

Bir sene içinde bitirilmesi planlanan yatırım hakkında temel atma töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan eski bakan yardımcısı Fatih Metin "Güneydoğu'muzun incisi Mardin'imize katkı vermeye ve Azim Grup'a yeni yatırımlara kucak açmak noktasında destek olmaya ve halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için buradayız" dedi.
Yaklaşık 2 ay önce Mardin ziyaretinde Azim Group Holding olarak Mardin'e yatırım müjdesi verdiklerini anımsatan Metin "Hamdolsun bugün verdiğimiz sözün gereğini yaparak yatırımımızın ilk adımını atarak 50 bin tonluk 5 milyon dolarlık yatırımımızı temelini bugün atıyoruz" diye konuştu.

Metin, tesisin mısır kurutmanın yanında buğday ve hububat depolama tesisi olacağını ve açılışını da en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. 

"DAHA GÜZEL YATIRIMLAR YAPACAĞIZ"

Azim Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İlhan yaptığı açıklamada "Bir Mardinli olarak hem Mardin'de, Adana'da hem İstanbul'da yatırımlarımız var. Ülkemizin neresinde olursa olsun yaptığımız yatırımlarla gurur duyuyorum" dedi.

Mardin'deki yatırımlarının kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Metin,  "Bu topraklara Allah izin verirse daha çok güzel yatırımları hep birlikte yapacağız." şeklinde konuştu. 

İzmir'de ticaret ve sanayi imarlı 2 arsa satılacak!

Gaziantep Nizip'te 5 adet arsa satılıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrikli araçlarda yeni dönem resmen başlıyor


Geri Dön