29 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir dünyanın en hızlı gelişen kentleri arasında!

Aziz Kocaoğlu: İzmir dünyanın en hızlı gelişen kentleri arasında!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Binali Yıldırım'ın 'İzmir köy oldu' eleştirisine yanıtı gecikmedi. Kocaoğlu, "ABD'nin en önemli düşünce kuruluşlarından biri. dünyada ekonomisini en hızlı geliştiren 2 kent arasında İzmir'i dördüncü seçti" dedi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere Toplu Konutları'nın olduğu bölgede inşa edilen spor ve sosyal tesis kompleksinin açılışına katıldı. Konuşmasında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'm eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu. Yıldırım'ın "izmir köy oldu" sözlerini hatırlattı, şöyle dedi: "ABD'nin en önemli düşünce kuruluşlarından biri. dünyada ekonomisini en hızlı geliştiren 2 kent arasında İzmir'i dördüncü seçti. 


Yine dünyan m en önemli derecelendirme kuruluşları  İzmir  Büyükşehir Belediyesi kredi notunu düzenli olarak yükseltti, izmii"'in kredi notu Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nin kredi notundan 6 kat daha yüksek. Bu mu köy? Bu mu köylülük?" Hükümet nerelerdeydi? 

Belediyenin hizmetlerinin karalanmaya çalışıldığını öne süren Kocaoğlu. sözlerine şöyle devam etti: "Hükümet İzmir'e 11 yılda 21 milyar yatırım yaptığını söylüyor. Resmi rakamlarda bu miktar 5 milyar 300 milyon lira. Bu kadar büyük yatırımlar yaptığına, çalıştığına göre İzmir köy olduysa siz ilerdeydiniz? 


Tüm yeşil alanları, kamuya ait değerli arazileri, meraları imara ve ranta açarak betonlaşmaya dayalı şehirleşme hayali kuruyorlarsa eğer biz köy olarak kalmaya hazırız" diye konuştu. 

Vatandaşlarla konuştu Salonda açılışı izlemeye gelen Uzundere toplu konutlarında yaşayan bazı vatandaşlar, "Doğal afetten kaçtık. 

TOKÎ'de faiz yağmuruna yakalandık", "Bize efendi değil hizmet lazım", "TOKİ'ye geldik sağlımızı kaybettik", "Belediyeye güvenmek körebe oynamak gibiydi. 


Hepimiz kördük, ebemizi gördük", "Faiz güldür güldür geliyor, Aziz Başkan faizi kaldır gel bizi güldür" yaz ıh pankartlar açtı. Pankartları gören Kocaoğlu. açılış sonrası bölge sakinleriyle basma kapalı toplantı düzenledi. 14 bin metrekarelik alanda yaşama geçirilen spor ve sosyal tesis kompleksi, Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, CHP il Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, il Genel Meclisi üyeleri, CHP başkan ve meclis üyesi adayları, muhtarlar ile bölge sakinlerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. 


Posta Ege


Geri Dön