27 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Minibüslerde de Kentkart uygulaması başlatacağız!

Aziz Kocaoğlu: Minibüslerde de Kentkart uygulaması başlatacağız!

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nın 8. Olağan Genel Kurulu’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin merakla beklediği minibüslerde kentkart uygulaması ile önemli açıklamalar yaptı...




İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nın 8. Olağan Genel Kurulu’na katılan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin merakla beklediği minibüslerde kentkart uygulaması ile önemli açıklamalar yaptı. Minibüs esnafının konu hakkındaki tereddütlerini gidermek amacı ile esnaf odası ile birlikte formül aradıklarını da belirten Başkan Kocaoğlu, yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte Nisan ayında dolmuşlarda minibüs kullanımı için çalışmaların tamamlanacağını belirterek müjdeli haberi ilk elden verdi.


Bayraklı’da bulunan Tepekule Kongre Merkezi’ndeki toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile minibüsçü esnafı katılım gösterdi. Konuşması başladığı sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nu sahneye çıkartılan teşekkür pankartı ile karşılayan minibüs esnafı, törenin sonunda da katkılarından ötürü kendisine bir plaket sundu.


KOCAOĞLU, KENTKART UYGULAMASINI ANLATTI


Genel Kurul toplantısında söz alarak esnafın sorunlarını dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ESHOT ile birlikte yürütülen çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Ankara’dan olumlu bir cevap alsaydık şimdiye kadar daha hızlı ilerlerdik. Sözleşme ile direk sizlere verecektik. Kentkarta geçişte ayrı bir formül uygulayacağız. Minibüsçüler ile ilgili çalışmalar kağıt üstünde bitti. İşin hatasını sizin katkılarınız ile gidermeye çalışıyoruz. Bizim asıl yapmak istediğimiz, İZBAN’ın treni, İZDENİZ’in vapuru, ESHOT’un otobüsü, METRO A.Ş.’nin treni gibi minibüsü de vazgeçilmez bir statüye ulaştırmak. Bizim vazgeçilmezimiz bu. Minibüsçü esnafı da aynı konuma gelecek. Şu kadar para kazanacaksınız, bilmem ne yapacaksınız demiyorum, siz minibüsçü olarak en az 30 sene bu kentte hizmet ederek, kazanılmış haklarınızı koruyarak, geliştirerek, görev yapmaya devam edeceksiniz. Bunun garantisini sağlamak zorundayız. Yarın bir belediye başkanı gelecek, bu minibüsçüler ne olacak? Sizin bu kentin geçmişinde emeğiniz var. Yarın da bu kazanımlarınızın ulaşımda yoğun şekilde kullanılması gerekiyor” diyerek İzmirli minibüs esnafına seslendi.


“BEDAVA YOLCU TAŞIMAYI FORMÜLE EDECEĞİZ”


Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir halkının ve esnaf camiasının merakla beklediği sorulara açıklık getirerek şöyle konuştu; “Kentkart uygulamasına girilecek. Artık para toplama derdinden kurtulacaksınız. Minibüslerinizin kapasitesi, minibüs niteliğini bozmadan arttırılacak. Ayrı avantajlar da gelecek. Biz bedava yolcuyu çok taşıyoruz ancak, siz bedava yolcu taşıyamazsınız. Onu da formüle edeceğiz. Kazancınız da çalışmaya bağlı olacak. Her şeyi vereceğiz. Ne kadar çok çalışırsanız, o kadar fazla kazanacaksınız. Siz yolcu taşıyarak kazanç elde ediyorsunuz. Sizler de çok yolcu taşıyarak maksimum kara ulaşacaksınız. Mutabık kalacağımız fiyatlar üzerinden bunları da belli kurallara bağlayarak, işinizi aşınız garantileyerek ekmeğinizi büyüteceğiz. Bunu yapmak zorundayız.”


“ÖNEMLİ OLAN MESLEĞİNİZİ GARANTİ ALTINA ALMAK”


Minibüs esnafının mesleğini daim kılmak zorunda olduklarını vurgulayan Kocaoğlu, minibüslerde kentkart uygulamasına geçiş için zaman da vererek, “Aynı şekilde buna benzer bir uygulamayı da yeni bağlanan ilçelerdeki taşıma kooperatifleriyle yapacağız. Toplu taşımada emek veren bir esnaf kitlesi var. Sizin mesleğinizi garanti altında devam ettirmek, bu mesleği korumak zorundayız. Bu mesleklerin ikame etmesini sağlamak ana felsefemiz. Sizlerle beraber katılımcı bir anlayışla, masanın etrafında uzlaşarak, yolunu yöntemini hep birlikte uygulayarak yolumuza devam ediyoruz. ESHOT ve diğer birimlerle birlikte çalışmalarını sürdürüyoruz. Yerel seçimlerden sonra ESHOT’un yapacağı en büyük proje budur. 2014 Nisan ayında başlamak kaydı ile, ilk iş düğmeye basarak çalışmaları başlatacağız. Çok konuştuk, çok zaman harcadık. Çünkü, bu işi Türkiye’de uygulayan yok. Pratikte nasıl sorunlar olacak? Ankara’ya yapılan başvurular, sorunlara çözüm arama sürecimiz vakit aldı. Bundan sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin, esnaf odasının ve siz esnafın idaresinde. Hep birlikte düğmeye basıp işi yürütmek istiyoruz. Daha çok kazanacağız. Kentte daha çok hizmet edeceğiz. Disiplinli olacağız. kimseden şüphelenmeyeceğiz. Her şeyimiz şeffaf olacak ve ilelebet de bu mesleği yapacağız” dedi.


“BİZ NEYSEK, OYUZ…”


Yaklaşan yerel seçimler öncesinde esnafa önemli bir uyarıda bulunan Başkan Kocaoğlu, “Ben on senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. 35 seneyi aşkın süredir Bornova’da esnafım. Bizim sözümüz söz. Eğer gelip bana “Ben zarar ediyorum” derseniz ben de tamam derim arkadaş. Yerel seçim sürecindeyiz. Yalan yanlış sözler, dedim dediler, dedikodular devam ediyor. Çamur at izi kalsın politikası izleniyor. Benim ağzımdan duymadığınız, bana sormadığınız hiçbir konuya inanmayın. Daha o kadar çok yanlış şeyler söylenecek ki, inanmayın arkadaşlar… Biz neysek oyuz. Ben dışarıdan gelmiş bir arkadaşınız değilim. Yıllardır buradayım. Gözünüzün önündeyim, yıllardır Bornova’da esnafım. Bizim size anlatacak hikayemiz yok. Hayatımız zaten burada” dedi ve konuşmasına son verdi.


“HEM DOLMUŞA, HEM DE TAKSİYE KENTKART İSTİYORUZ”


İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, minibüsçü esnafına seslenerek, vizyon çağrısında bulundu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak şunları kaydetti; “Üç dönemdir belediye başkanımızla tüm sorunlarınızı ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde çözerek, gayretlerini bizden esirgemeyen tüm sorunlarımızı çözmek için gayret gösteren başkanımıza teşkilatımızın balkanı olarak teşekkür ederim. İzmir esnaf teşkilatından seçim dönemi geldi. Hem 30 Mart hem de 129 odada seçimimiz var. 4 yıllık süreçte ne yaptığımızı anlatacağız. Neler yapacağımızı anlatacağız. Bizler için çok önemli bir dönem. Üzerinde durduğum asıl önemli şey ise, İzmir’de genel kurullarımız bayram havasında düğün havasında geçer. Kim ki bizim bu düğünümüze bu şenliğimize gölge düşürtürü, asla isin vermeyiz. Esnaf teşkilatı ahilikten aldığı 1000 yılık terbiye ile, bilim ve teknolojiden aldığı güçle hareket eder. Bizim işimiz minibüsçülük öyle çok kolay bir iş değil. herkes sabaha yatarken sen saat sabahın 5’te direksiyona geçmezsen olmaz. Yaptığın işin en iyisini, en güzelini yapacaksın. Bu i,şi yaparken de bugüne dek Büyükşehir Belediyesi ile ayrılmaz bir parça olarak yaptık bu işi. Mega kentlerde toplu taşıma belediyenin görevinde. Ona yardım eden esnaf teşkilatıdır. Birlikte beraber toplu ulaşıma katkı koyuyoruz. Tüm odaların sorunlarını yakinen takip eden bir başkanım. Sektörü de iyi bilirim. ilk amacımızı insana ve kente hizmet. İkinci hedefimiz ise yatırımızın karşılığını, hakkını almak. Ama önce vatana hizmet. O yüzden bu işleri yaparken vizyon ihtiyacımız var. önümüzdeki dönemde değişik vizyona ihtiyaç var. araçlarımızda daha modern daha ucuz bir alışveriş ortamı sağlamak ve büyükşehir’e entegrede vizyona ihtiyaç var. öyle olsun ki, belediye otobüsünden daha rahat bir ortam hazırlanmamız lazım. Siz bu hizmeti ne kadar kaliteli sunarsanız, oradan daha çok pay alırsınız.


ÜCRETSİZ BİNİŞLER VE 90 DAKİKA İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK İSTEDİ


İESOB Başkanı Mutlu, minibüslerde 90 dakika uygulaması ile ilgili yapılan çalışmalarda gelinen noktayı özetleyerek, “Biz bu sektörü ölümsüzleştirmek için Büyükşehir Belediyesi ile çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Ama takıldığımız noktalar var. 90 dakikaya takıldık. 90 dakikada ikinci binişlerde ücretsiz geçiş konusunda takıldık. Biz bunu yaparsak zarar ederiz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bize destek olması lazım. Ortak bilet maliyetinde anlaşmamız lazım. Ücretsiz binişlerde de çalışmalarımızı halletme aşamasına geldik. Aziz Bey bu konuda ilgili bakanlıklarla da görüşerek, gerekli yazıları yazarak, gerekeni yaptı. İZBAN’dan inen yolcu aynı kartla dolmuşa binecek. Ben bunun takside de olmasını istiyorum. 90 dakika ve ücretsiz binişlerde sıkıntıları aşabilmek için kendi aramızda gerekli çalışmaları yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte, ben, Aziz ağabeyim ve Mehmet Ali Susam minibüsçülerin emrinde olacağız” dedi.


SUSAM: YERTER Kİ DESTEK VE İNSİYATİF SUNULSUN


CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu izlediği katılımcı demokrasi anlayışından ötürü kutlayarak, İstanbul,  Ankara  gibi kentlerde belediyelerin esnaf teşkilatına ben yaptım oldu tutumu ile yaklaştığını belirtti ve şöyle konuştu; “Tek bir biletle bu ulaşımın bir parçası olmak istiyoruz. Dolmuşların toplu taşımaya adapte edilmesi gerekiyor. Sosyal demokratik belediyecilik, yönetimi yönetenlerle birlikte tayin eden bir anlayıştır. Aziz Başkan’dan önce de Aziz Başkan’la birlikte de bu anlayışı etkin kılmaya çalıştık. Yönetim karar alırken, karar sürecinde aktif olarak katılamasa da esnafın görüşünü dile getirdiği bir yapı oluşturuldu. Minibüsçüler olarak, esnaf olarak, kamunun hak ve menfaatlerini gözeteceğiz, en iyi hizmeti sunacağız. Bu kentte elimizden gelen en iyi taşımacılığı yapacağız. Yeter ki bu konuda bize insiyatif ve katkı verilsin.” 


Ege Postası


Geri Dön