27 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Çiğli'ye yeni kent çöplüğü yapacağız!

Aziz Kocaoğlu: Çiğli'ye yeni kent çöplüğü yapacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de hiç kamu malı satmadığını ve İzmirlilerin malına sahip çıktığını belirterek "Kul hakkı yemedim, haram yemedim, İzmir’in malını korudum, korumaya da devam edeceğiz" dedi...




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın açıkladığı bin 414 projeyle ilgili, "Bu seçim bildirgesi, koskoca bir palavradır. İçinde yıllardır üzerinde çalıştığımız, dünya alemin bildiği, bizim yaptığımız projeler var" dedi.


Partisinin Çiğli'deki seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Kocaoğlu, Yıldırım'ın "Hayat İzmir" başlığı altında açıkladığı projeleri eleştirdi.


Kocaoğlu, şunları ifade etti:


"Bu seçim bildirgesi, koskoca bir palavradır. İçinde yıllardır üzerinde çalıştığımız, dünya alemin bildiği, bizim yaptığımız projeler var. Bir de hükümetin yapması gereken projeleri yazmış. Yap-işlet-devret ile milletin, İzmir’in malını yandaşlarına vererek yatırım yapacağını söylemiş. '65 milyar liralık yatırım yapacağım' diyor. 11 senede İzmir’in 6 milyar liralık malını satıp sadece 5 milyar 300 milyonluk yatırım yapan zihniyet, şimdi 65 milyar lira yatırım yapacakmış. Buna kimse inanmaz. İzmir, kimin ne yaptığını, ne yapacağını iyi bilir."


İzmir’de hiç kamu malı satmadığını ve İzmirlilerin malına sahip çıktığını belirten Kocaoğlu, "Kul hakkı yemedim, haram yemedim, İzmir’in malını korudum, korumaya da devam edeceğiz" dedi.


Çiğli’ye yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Kocaoğlu, arıtma çamurları için "Çamur Çürütme Kurutma Tesisi"ni hizmete aldıklarını, yeni kent çöplüğünün yapımına, yer tahsisiyle başlayacaklarını kaydetti.


Kocaoğlu,  İzmir  Körfezi’ndeki çamurun kumlu kısmını da yıkayıp inşaat sektöründe kullanacaklarını dile getirerek, "Körfez sirkülasyonunu engellemeyecek bir yerde, Tuzla’nın ilerisinde, büyük bir doğal yaşam adası kuracağız. Yer konusunda bilim adamları çalışma yapıyor. Burası yeşil alanlarıyla, botanik bahçeleriyle, Çiğli’nin emrinde olacak. Hemşehrilerimiz buraya gelip piknik yapacak, ileride denize girecek. Ada, Çiğli’nin sosyal yaşamına zenginlik katacak" şeklinde konuştu.



AA




Geri Dön