06 / 05 / 2024

izmir büyükşehir belediyesi projeleri

izmir büyükşehir belediyesi projeleri

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

İzmir Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na 94 milyon TL'lik ceza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na özel mülkü dahil edince 94 milyon liralık ceza yedi. Büyükşehir mühendislerinin hatasının faturası İzmirliye kesilmiş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 20 köye muhtar ofisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da ihtiyacı olan köylere ibadethane ve muhtar ofisi yapımını sürdürüyor. İlk etapta 20 köye muhtar ofisi, 6 köye cami, 1 köye de cemevi yapımına başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi projelerine 3 ödül!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Kamu kategorisinde İzmir Doğal Yaşam Parkı, özel sektör kategorisinde ise İzmir Metro A.Ş ve İZULAŞ kaliteye yönelik projeleriyle ödüllendirildi.

Menemen’e yeni köprülü kavşak!

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının verildiği kavşak, TCDD’nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayacak.

İzmir Belediyesi ulaşım projelerine 11 milyar TL'ye harcadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yaptığı 2,4 milyar TL'lik harcamanın 1,4 milyar lirasını proje ve faaliyetlere ayırdı. Büyükşehir'in 5 yıllık harcaması 11 milyar TL'ye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 yılda 11 milyar TL'lik yatırım yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yaptığı 2,4 milyar TL'lik harcamanın 1,4 milyar lirasını proje ve faaliyetlere ayırdı. 2010-2014 döneminde ise bu proje ve faaliyet harcamaları 5,3 milyar liraya yaklaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi her ilçede şantiye kuracak!

Başkan Kocaoğlu, “Kiraz’ın dağ köylerinin sorunlarını Konak’tan çözemeyiz. Yatırımları daha hızlı gerçekleştirebilmek ve vatandaşa daha kolay ulaşabilmek için her ilçede irtibat merkezi ve belli bölgelerde şantiyeler kuracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 tren setini kullanıma sunuyor!

Metro sistemini daha da geliştirebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren setini İzmirlilerin kullanımına sunmak üzere kente getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir projesi ne durumda?

"Engelsiz İzmir" söylemiyle sunduğu hizmetler, engellileri çileden çıkardı. Görme engellilerin beyaz bastonlarını sağlıklı kullanmaları için kaldırımlara yapılan sarı takip çizgilerinin plastik malzemeden yapılması, istenmeyen sonuçlar doğurdu.

İzmir'in Çamur Yönetimi Master Planı hazır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, arıtma çamurlarının çevreye zarar vermeden toplanmasını ve geri kazanımını sağlayabilmek için " Çamur Yönetimi Master Planı " çalışmalarına başladı.

Tire, Bayındır ve Ödemiş’e 9 milyon 250 bin TL’lik ova yolu yapılıyor!

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve belediye bürokratlarının katıldığı inceleme gezisinde çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma için kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ilçe belediyelere 7 bin yeni konteyner daha!

Geçtiğimiz Nisan - Haziran döneminde 6 bin adet yeni çöp konteyneri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar ilçe belediyelere 7 bin konteyner daha verecek.

Bozulan engelli yoluna İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eli değdi!

İzmir'de belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" bazı noktalarda otomobillerin bazı yerlerde de kaldırımları işgal eden kafe ve çay ocaklarının masa ve sandalyeleri altında kald

İzmir Büyükşehir Belediyesi istek ve önerileri dinlemek için vatandaşın ayağına gidiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, belediye ile ilgili şikayet, istek ve önerileri dinlemek için vatandaşın ayağına gidiyor. İlk olarak Karabağlar’da gerçekleştirilen uygulama, diğer ilçelere de yayılacak.

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek maaşla çalışacak personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 4 adet müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Başvuru koşulları ve sınav yeri belli olurken, son başvuru tarihinin ise 3 Kasım olduğu duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda güvenlik görevlisi alacak! Son başvuru tarihi 26 Nisan!

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Güvenlik görevlisi alımında başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili ayrıntılar paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN KPSS şartsız personel alımı yapacak! Başvuru süresi dolmadan bakın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN, KPSS şartı olmadan santral operatörü alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Buca Metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin iptal kararına yönelik açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar arazisi teklifi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için ihalede verdiği teklif reddedildi. 

izmir büyükşehir belediyesi projeleri Haberi

izmir büyükşehir belediyesi projeleri


Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor. 


Örneğin İZSU’nun 2014 yılında tesislerin elektrik enerjisi için harcadığı para 22 milyon lira. Ancak işletme ve arıtma kalitesiyle Türkiye’de örnek olan İZSU,  bu giderinin dörtte birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı enerji teşviği ile karşılıyor.


Arıtma arttı, kalite yükseldi

2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik kapsamında, çevre iznine sahip ve yıl içinde çevre cezası almamış atık su arıtma tesislerine verilen enerji teşviği,  İZSU’ya tam 5 milyon 452 bin lira kazandırdı. Atık su arıtma tesislerinin personel, elektrik, malzeme -hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri ve yapım giderleriyle birlikte yıllık işletme giderlerinin...