27 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'ndan su faturası açıklaması!

Aziz Kocaoğlu'ndan su faturası açıklaması!

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ’nun, köylerde sayaçlar aylarca okunmadığı için gelen kabarık su faturaları için, ‘Eski borçların makbuzlara yansımasından kaynaklanıyor’ iddiası vatandaştan tepki topladı




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun özellikle köylerdeki su sayaçlarını geç okuyarak vatandaşlara binlerce liralık fatura çıkarmasıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Faturaların geç okunduğunu kabul eden Başkan Aziz Kocaoğlu, bunun İZSU'daki geçiş döneminden kaynaklandığını savundu. "Bazı ilçelerde evveliyatlardan ödenmeyen fatura durumları var. Yüksek faturalar bundan kaynaklanıyor" diyen Başkan Kocaoğlu, "İZSU altı ay okumamışsa, altı ay okuduğu faturaların bedelini yine altı ay taksitle alıyor. Vade farkı ve faiz yok. İlçe belediyesi 30 Mart'a kadar ne alıyorsa onu, sonrasında ise yeni tarife üzerinden bizim okuduğumuz sisteme geçiyor. Okunmayan sayaçlar, okunmadıkları aylar kadar taksite bölünerek faturalar tahsil edilecek. Bunun da adil olduğuna inanıyoruz. Zam ve vade farkı yok. Fatura yüksekliği uzun yıllar ödenmemiş, teknik hatadan dolayı gelmeyen ödeme emirlerinden kaynaklanıyor" iddiasında bulundu.


'Makbuzlarda yazmıyor'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu sözleri, yüksek fatura gelen vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Ayazkent Belediyesi eski Başkanı Hasan Gürsel Altuğ, Kocaoğlu'nun, köylülerin eski borçlarının makbuzlara yansıdığı iddiasına sert tepki gösterdi. Açıklamanın tamamen yanıltma amacı taşıdığını kaydeden Altuğ, "Peki o makbuzlarda niçin eski borçlarınız şu kadardır diye bir açıklama yok? Gelen makbuzlarda göremedik. Sorun İZSU'dan kaynaklanıyor... Belde belediyesi kapandıktan sonra vatandaşlara 'bundan sonra suyun tonu 10 lira' denseydi, herkes suyu ona göre kullanırdı. İZSU'dan bu tür bir açıklama gelmedi. Gelmediği için de köylümüz eski tarifeden su parası ödenecek diye su kullandı. İZSU, 10 aydır elemansızlıktan dolayı ve altyapıyı hazırlamadığı için köylülerimizi mağdur etti. Gününde gelinip saatler okunsaydı, bu olay yaşanmazdı. Şimdi 10 aydır okumadıkları için 10 taksit yapıyorlar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, MHP Grup Başkan Vekili Fikret Çam ise İZSU'ya evrakları teslim ettiklerinde sadece iki-üç vatandaşın su borcu olduğunu, onların da belediye kapanırken borçlarını ödediklerini söyledi. Çam, şunları söyledi: "Madem bu insanların borçları vardı, İZSU yetkilileri dokuz ay boyunca neden 'şu kadar borcunuz var, ödeme yapın' demedi? Neden dokuz ay su sayaçlarını okumadı ve bilgilendirme yapmadı? İZSU yetkilileri aylardır yan gelip yattı, sonra da vatandaşı zor durumda bıraktı. Başkan Kocaoğlu vatandaşları değil, önce kendi ekibini sorgulasın."




Yeni Asır


Geri Dön