18 / 05 / 2024

Aziz Yıldırım: Biz stadımızı kendimiz yaptık!

Aziz Yıldırım: Biz stadımızı kendimiz yaptık!

Alaattin Metin, Akşam Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'şžampiyonluğumuzu Yunus Yıldırım aldı' başlıklı yazıyı kaleme aldı... 'Topun durmadan oynanmasına göz yumdu. O pozisyon da gol oldu'



'Topun durmadan oynanmasına göz yumdu. O pozisyon da gol oldu. Yunus Yıldırım şampiyonluğumuzu elimizden aldı kaybeden o değil, biz olduk. Bunun neresinde adalet var'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, hakemler arasında en büyük öfkeyi de Yunus Yıldırım'a göstererek, 'Geçen sene şampiyonluğumuzu aldı...' dedi.
Ve sonra şöyle konuştu:

PARASINI CEBİNE KOYDU GİTTİ

'Trabzon maçında 'çok gol kaçırdık, şansımız yoktu' diye ortalığı yumuşatmaya çalıştık. Ama bize bu maçı kazandırmayan Yunus Yıldırım'dır. 1-0 önde iken faul verdi. Kurallara göre topun durması ve ondan sonra oyunun başlaması lazım. Yunus Yıldırım ise gözü önünde olan bu olaya, topun durmadan oynanmasına göz yumdu. Ve o pozisyon da gitti gol oldu. Biz şampiyonluğu kaçırdık. Futbolcularım polislerle evlerine gitti. Yunus Yıldırım ne yaptı Parasını cebine koyup gitti.
Benim taraftarım günlerce uyumadı. Yunus Yıldırım şampiyonluğumuzu elimizden aldı ama kaybeden o değil biz olduk. Bunun neresinde adalet var'

F.Bahçe Kulübü Başkanı 'Adalet istiyorum' dedi ve ekledi:

Fener'e   penaltı   vermeye korkuyorlar

Gündemde hakem olayları vardı. Galatasaray ve Beşiktaşlı konuklarının arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 'Hakemler Fenerbahçe'nin maçlarında rahat değiller, penaltı veremiyorlar' dedi.
şžaşırdık.

MARKUS MERK BİLE şžAşžIRDI

BAşžKAN Aziz Yıldırım, Sinan Engin ile Mehmet Ağar'a dönerek şunları söyledi: 'Galatasaray'ın Beşiktaş maçlarında da hakem hataları yapılıyor. Bunlar her maçta da oluyor ama Fenerbahçe'nin maçlarında hakemler rahat değiller, penaltı veremiyorlar. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Adalet, eşitlik istiyoruz. Benim futbolcum bir hata yapmışsa, bu Alex de Mehmet Topuz da olsa kartı göstereceksin. Ama aynı hareketi yapan başka futbolcuya da göstereceksin. İşte bu olmuyor. Buca maçında penaltımız verilmedi. Markus Merk bile şaşırdı. Kaos olmasın diye çaba gösteriyorum. Hakemleri destekleyelim diyorum ama o kadar çok yanlış kararlar veriyorlar ki maçları etkiliyorlar. Sahadaki futbolcular gibi hakemler de oyun kurallarına uymalı. Aralarında bir standart olmalı. Bir maçta yapılan bir hareket penaltı, diğer maçta aynısına ses yok. İşte bu yanlış. Onun için de hakemlerden şikayetçiyiz. Bunu da Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'a da anlattık. Dilerim ligin ikinci yarısında bu hatalar olmaz, çifte standart yaşanmaz...'

Ligi hallaç pamuğu gibi atarlar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ve Beşiktaşlı dostları ile Topuk Yaylası'nda ligin ikinci yarısını değerlendirirken şöyle dedi;
'Biz iyi takımız. Futbolcularımız normal kapasitelerini sahaya yansıtsınlar, Türkiye ligini hallaç pamuğu gibi atarız..'
- Neye güveniyordu! 9 puan çok değil miydi!
'Unutmayın, Daum döneminde 9 puan geriden gelerek şampiyon olduk. Geçen sene ligin ilk yarısında üst üste 8 maç kazandık. Futbolda her şey olur. Önemli olan bizim ligin ikinci yarısında ne yapacağımız Ben futbolcularıma da, teknik kadroma da güveniyor ve inanıyorum. Ligin ilk yarısında gerçek gücümüzü ortaya koyamadık. Özellikle deplasmanlarda çok puanlar kaybettik. şžu anda bizim 37-38 puanımız olması lazımdı. Hataları teknik kadro da, futbolcular da biliyor. Ders aldılar. Ligin ikinci yarısında bu hatalar olmayacak.
- Aykut Kocaman'ı sorduk. Fenerbahçe'de devre arasında hoca gönderme döneminin kapandığını söyledik.
Fenerbahçe Başkanı, 'Aykut Hoca Fenerbahçe'nin çocuğu. Yanlış yapmıştır, doğru yapmıştır. Başarı neye göre belirlenir, ilk yarıya mı, sezon sonuna mı Bunların hepsi tartışılır. Önemli olan yönetim kurulunun düşüncesi...' dedi.
- Bu kez gündeme üç büyüklerin kötü durumunu, Anadolu takımlarının başarısını getirdik.
Fenerbahçe Başkanı, 'Bu kulüplerin 100 senelik mazileri var. Bazen yorulurlar. Ama büyüklüklerinden hiçbir şey kaybetmezler...' cevabını verdi.

Hoca isterse bir oyuncu alırız

Ve transferi sorduk... Güldü. 'Tekrar söylüyorum biz iyi takımız. Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ile görüştük. Belki bir oyuncu alabiliriz. Onun kararını bekliyoruz. İsterse alırız...' dedi.
Nereye alınacağını hiç sormayın. Büyük bir ihtimalle sol kanada. Aykut Kocaman 3 Ocak'tan önce kararını verecek.
Gidecekler mi!
Başkana sorduk. Cevabı 'Aykut Kocaman bilir. Rapor verecek. Biz de ona göre hareket edeceğiz' yorumunu yaptı.

Ağar: Tek kelime ile mükemmel

BAşžKAN Aziz Yıldırım, Mehmet Ağar, İhsan Kalkavan, Beşiktaşlı yönetici Alaattin Aytaç, Sinan Engin ve Ömer Güvenç'i Fenerbahçe'nin tesislerini göstermek için Topuk Yaylası'na götürdü. Düzce'de hava sıcaklığı 22, 1100 metre yükseklikte ise 9 dereceydi. Mangal yakıp, köfte yedik, güvercin uçurduk. Muhteşem tesisleri görenler gözlerine inanamadılar. Yıldırım'a 'Başkan 9 ayda bu tesisleri bu hale nasıl getirdin' diyerek hayranlıklarını ortaya koydular. Ağar, 'Tek kelime ile mükemmel' derken, Engin, 'Türk futbolu için büyük kazanç' yorumunu yaptı.

Biz stadımızı kimseden destek almadan yaptık

GÜNDEMDEKİ bir başka konu da G.Saray'ın yeni stadıydı. Aziz Yıldırım'a 'Gidecek misiniz' diye sorduk, 'Tabii' cevabını verdi.
Sonra da 'Kıskanıyor musunuz' sorusuna şöyle dedi;
'Niye kıskanayım. Bu ülkenin stadı. Benim oyuncum oynayacak, benim seyircim güzel yerlerde oturacak. Keşke Türkiye'nin her yerine yapılsa. Ancak biz stadımızı kimseden destek almadan, kendi imkanlarımız ile yaptık. Fenerbahçe yönetiminin yürekli insanları ile taraftarları Saracoğlu'nu yaptı. Bugün yapmaya kalksanız 100 milyon dolar.'

1100 metrede   hava 9 derece

Cumartesi günü İstanbul'dan yola çıkıyoruz. Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından Düzce'deyiz. Termometre 22 dereceyi gösteriyor. 1100 metre yüksekteki Topuk Yaylası'na çıktığımızda ise sıcaklık 9 dereceye kadar düşüyor. Soğuk bile bu gezinin neşesini azaltmıyor.

Adım adım takip ediyor

Başkan Aziz Yıldırım, konuklarına yakından takip ettiği Topuk Yaylası'ndaki tesislerin inşaası hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi verdi.
Akşam/Alaattin METİN


Geri Dön