28 / 04 / 2024

Aziz Yıldırım tutuklandı: Yıldırım, inşaat ve konut sektöründe böyle anıldı!

Aziz Yıldırım tutuklandı: Yıldırım, inşaat ve konut sektöründe böyle anıldı!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin inşaat sektöründeki yatırımlarını, faaliyetlerini emlakkulisi.com okurları için derledik... İşte Yıldırım'ın konut sektöründen haberleri



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, organize suç örgütü kurmak ve şike iddialarıyla yargılandığı davada tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Aziz Yıldırım, tutuklu olarak yargılanacak. Yıldırımın tutuklanmadan önce basında yer alan emlak ve konut yatırımlarını, sahibi olduğu MAKTAŞ Makine ve Elektrik Ticaret A.Ş.nin inşaat faaliyetleri, Fenerbahçe adına gerçekleştirilen inşaat projelerine bir göz atalım dedik

Aziz Yıldırımın Millenium Park projesinden kızına Cannesdan ev almasına, Trump Towerstan daire almasından MAKTAŞın en iyi müşterilerinin Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı gibi devlet kurumları oluşuna, Fenerbahçe Ülker Arena projesinden Düzcede faaliyete geçen Topukyaylası Tesislerine kadar inşaat-gayrimenkul faaliyetlerini sizler için derledik.

AZİZ YILDIRIM'A 'ÖDÜL' GETİREN MİLLENİUM PARK EVLERİ

Türkiyenin 1 numaları emlak sitesi www.emlakkulisi.comda 18 Aralık 2007 tarihinde yayımlanan habere göre Aziz Yıldırıma ait A.Yıldırım Uluslararası İnşaat A.Ş tarafından Anadolu yakasındaki Formula 1 pistinin yakınında, Akfırat- Tepeören mevkiinde gerçekleştirilen Millenium Park Evlerinin yapım tarihi 2006-2007. 40 bin 402 metrekare alan üzerine kurulan Millenium Park Evleri, 2008de Altın Proje Türkiye Konut Ödülüne layık görülmüştü. Millenium Park projesi, tamamı müstakil 219 adet villadan oluşuyor;  villaların fiyatları tipi ve teslimat seçeneğine göre 675 bin euro ile 700 bin euro arasında değişiyordu.

MAKTAŞIN REFERANSLARI BAŞBAKANLIK, GENELKURMAY, NATO, SIEMENS

Aziz Yıldırıma ait Maktaş şirketi, boru hatlarından mühimmat tesislerine, pol tesislerinden kaplamalı sahalara kadar kadar çeşitli inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor.

Maktaş, 1977'den 2004 kadar şirket bugüne kadar 425 milyon 878 bin 168 dolar değerinde toplam 43 proje bitirdi.

Vatan gazetesinde 19 Nisan 2008 tarihinde yayımlanan habere göre; Şirketin halihazırda süren ve toplam sözleşme bedeli 203 milyon 604 bin 648 dolar olan 3 projesi ise devam ediyor. Devam eden bu üç projeden TSK'ya yapılan TAFICS'in toplam sözleşme bedeli 177.855.552 dolar. Şirketin referansları arasında Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Yapı Kredi Bankası, T. Telekom NATO ve Tafics Daire Başkanlığı, T. Siemens AŞ ile Fernau ve Preussag gibi yabancı kuruluşlar bulunuyor.

AZİZ YILDIRIM'DAN 200 MİLYON DOLAR YATIRIMLA 4 PROJE

Aziz Yıldırım, 16 Mayıs 2009da Fenerbahçe Başkanlığına tekrar aday olurken 200 milyon dolar yatırımla 4 proje vaat etti.

Sabah gazetesinin haberine göre; Yıldırım'ın toplamı 200 milyon doları bulan projelerinin en önemlisi İstanbul Ataşehir'de 58 dönüm üzerine yapılacak olan basketbol sahası ve alışveriş merkeziydi. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle Ülker firmasına yaptırılacak olan sahanın dışında Ülker, otel, alışveriş merkezi, otoparkın da olduğu bir kompleks yapacak. 150 milyon dolarlık projeye göre Ülker 1 yıl içinde 12 bin 500 kişi kapasiteli basketbol sahasını teslim edecek. Ardından ticari alanları yapıp 15 yıl işletecek. Sonraki dönemde gelirler kulübe bırakılacak. Geçen yıl da gündeme gelen bu projede yeşil ve spor alanı olarak görülen bu arazinin ticari alan izninin nasıl alındığına ilişkin sorulara yönelik olarak kulüp yöneticileri, arazinin yeni haline yönelik 1/5 binlik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çıktığını, 1/binlik planlarının da Kadıköy Belediyesi'nin onayladığı yanıtını verdi.

Yıldırım diğer üç yatırımı ise stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin yerine Fener İş Merkezi yapılması, Ankara'da perşembe günü açılacak İncek Tesisleri ve sezon kamplarının yapılacağı Düzce Kamp Merkezi olarak açıkladı.

TRUMP TOWERS'TAN EV ALDI, CİHAN KAMER VE MÜBARİZ MANSİMOV İLE DAİRE GEZDİ

Milliyet  gazetesinin 1 Ağustos 2009 tarihli haberine göre; Trump Towers'ın tanıtım toplantısına sitede ev alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve 7 daire alan işadamı Mübariz Mansimov da katıldı.

Mecidiyeköy'de yapımı devam eden Trump Towers, iş dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı. Trump Towers'ın dördüncü katında ev sahiplerinin kullanımına açılan lounge ile örnek dairelerin tanıtım toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Tanıtım kokteyline katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Azeri işadamı Mübariz Mansimov, İstinye Park'ın ortaklarından Zafer Kurşun, Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer örnek daireleri gezdi.

Tanıtıma işadamları Zafer Kurşun ve Cihan Kamer ile Deutsche Bank Murahhas Azası Ersin Akyüz, Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Adanır, SPK eski Başkanı Muhsin Mengütürk katıldı.

KIZINA CANNES'DA EV ALDI: KIZI VE DAMADINI 2 MİLYON EUROLUK EVİNE KOMŞU YAPTI

27 Ocak 2011 tarihli Sabahla Günaydında yer alan bir habere göre ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın; küçük kızı Gülşah Gordi için Cannesten ev aldığı haberi gündeme düştü.

Aziz Yıldırımın 2010 yılının Ekim ayında Murat Gordi ile evlenen kızı Gülşah'a düğün hediyesi olarak dünya jet-set'inin gözde mekanı Cannes'dan ev aldığı,  tapu işleri için kızı ve damadı ile Cannes'a gittiği yazıldı.

Bu hediyenin Aziz Yıldırıma ne kadara mal olduğu bilinmiyor ama bilinen şu ki Yıldırım'ın Cannes'ın en popüler caddesi La Croissette'de yaklaşık 2 milyon euro değerinde bir evi vardı. Yıldırımın kızı ve damadını kendisine komşu yapması durumunda yaklaşık 2 milyon euronun da cebinden çıkmış olabileceği iddia edildi.

METİN OKTAY TESİSLERİ'NİN YANINDA ARSA KİRALADI

Fenerbahçe, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına devralınan arsaya, taraftar ve kongre üyelerinin buluşacağı modern bir mekan ile birlikte yüzme havuzu yapacaktı.

24 Şubat 2011de Akşam gazetesinde yer alan habere göre,; Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaraya komşu oluyordu... Başkan Aziz Yıldırım, Galatasarayın Florya Metin Oktay Tesisleri'nin 500 metre yakınındaki 4.5 dönüm arsayı Sarı-Lacivertli kulübe tesis yapmak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralamıştı.

Şenlikköy'de eski pazar yeri olan Tevfik Ercan Lisesi'nin yanındaki arsaya Avrupa yakasındaki taraftar ve kongre üyeleri için yüzme havuzlu Fenerbahçe Tesisleri yapılması planlanıyordu.

Fenerbahçe Ülker Arenayı havadan izlemek için tıklayın!

Fenerbahçe Samandıra Tesislerini havadan izlemek için tıklayın!

 


Geri Dön