03 / 05 / 2024

Aziziye Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Aziziye Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Toplam 30 milyona mal olan ve yıllardır atıl halde bulunan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılacağı açıklandı.



Elazığ'da yapımı 30 milyon liraya mal olan ve yıllardır atıl vaziyette bulunan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılması planlanıyor.

Erzurum Gazetesi'nde yer alan habere göre; inşaatı 30 milyona mal olan ve yıllardır atıl halde bulunan Araştırma Hastanesinin yıkımına başlandı. Hastanenin çevresinde yaklaşık 10 yıldır ikamet eden aileler, 111 dönümlük araziye kurulan binanın harabeye dönmesini fırsat bilerek çok yakındıklarını ve bir yıl kadar devam edecek yıkım işleminin tozuna, toprağına kurtulma pahasına katlanacaklarını söylediler.

Yıkım ihalesini satın alan Murat Çermiksu, 1985 yılında yapılması planlanan Süleyman Demirel Hastanesi'nin 2005 yılında kolonlarında çürüklük tespit edilmesiyle tahliye edildiğini söyleyerek, 14 sene binanın neden atıl vaziyette kalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu: 

Atıl vaziyette bulunan ve çevrede yaşamına devam edilen vatandaşların çilesi olan binanın yıkım işlemlerine bir yıl boyunca devam edilecek. 80 kişinin çalışmalarda bulunduğu yıkım hakkında konuşan Çermiksu, ihaleye bir yıl süreyle aldıklarını ancak işlerini 8 ayda tamamlanmayı planladıklarını anlattı. Çermiksu, çatılardan başladıkları soyundurma işlemlerine kapı ve pencerelerden devam edeceklerini, gerekli ve geri dönüşüme kazandırılabilecek malzemeleri ise ayıklayacaklarını kaydetti.

"ÇEVREDE YAŞAYAN İNSANLAR ATIL BİNANIN YIKILMASINA SEVİNDİ"

Hastanenin etrafında 9 yıl boyunca meydana gelen Hamza Taşdemir, “Atıl binada tahmin dahi edemeyeceğiniz rezillikler yaşanıyordu. İhaleyi alanlardan Allah razı olsun bizi bu durumdan kurtardılar. Şimdi biz bu yıkım aşamasında toza da pisliğe de katlanacağız, yeter ki kurtulalım” diye konuşulurken, 10 yıl boyunca ikametine hastanenin bulunduğu çevre etrafında süren Yakup Çubukçu ise “Hırsızlıklar yapılıyordu, binayı talan ediyorlardı biz şu an binanın yıkılmasına seviniyoruz” dedi.

Adli Tıp Kurumu'nun da yıkımı kapsamında dahil olduğu 111 bin metrekarelik arazi üzerinde yıkımının devam edilmesi, Adli Tıp Kurumunun bir ay içinde yeni binasına geçiş yapacağı kaydedildi.

Yaklaşık bir yıl boyunca devam edecek yıkım sonrasında arazinin nasıl bir şekilde değerlendirileceği ile ilgili konular merak ediliyor.
 


Geri Dön