29 / 04 / 2024

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden yapılacak!

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden yapılacak!

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi için, otoparkının olduğu araziye yeni bina yapılacak. İnşaat 4 yıl sonra tamamlanacak. Yatak kapasitesi 750'den bin 200'e çıkarılacak. Günde 7 bin hastaya hizmet veren hastane, bölüm



Kadıköy Göztepe'de, 1966'da, dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan ve 1972'de hizmete açılan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden yapılacak. Anadolu yakasının en büyük hastanesi olan ve günde 7 bin hastaya hizmet veren hastanenin artan ihtiyaçları karşılaması ve daha iyi hizmet verebilmesi için böyle bir karar alındı. Toplam 162 dönüm arazi üzerine kurulu hastanenin yeni binası, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanındaki otopark alanına yapılacak. Bu süreçte eski hastane binası hizmete devam edecek. 2011'in kasını ayından sonra ihalesi yapılacak hastanenin proje çizimleri sürüyor. Yeni hastanenin 4 yıl sonra hizmete açılması öngörülüyor.

1200 YATAK KAPASİTELİ
Eski hastane binası 750 yatak kapasiteliyken, yapılması planlanan yeni bina bin 200 yatak kapasitesine ulaşacak. Proje bünyesinde, 200 yataklı yeni bir çocuk hastanesinin de olması planlanıyor. Hastane projesinde, tıbbi araştırmalara imkân tanıyacak bir araştırma merkezi de olacak. Hastane, yeni binaya bölüm bölüm taşınacak. Böylece hastalar sorun yaşamayacak.
Sabah/ Metropol /Yalcın BEL


Geri Dön