30 / 04 / 2024

Azmi Sarıbay kimdir?

Azmi Sarıbay kimdir?

TURYAP Başkanı Azmi Sarıbay kimdir? Azmi Sarıbay ne zamandan beri TURYAP Başkanı olarak görev alıyor? TURYAP hangi alanlarda hizmet veriyor? İşte Azmi Sarıbay ve TURYAP...



Azmi Sarıbay kimdir?

Azmi Sarıbay, 1952 yılı Hatay doğumlu.  Antakya ve Kırıkhan Lisesi’ndeki öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1975 yılında mezun olmuştur. Azmi Sarıbay bugün, TURYAP Başkanı.


1975-1977 yılları arasında Tekel Genel Müdürlüğü’nde Pazarlama Uzman Yardımcısı olarak çalışmıştır.


Askerliğini Yedek Subay (Jandarma Asteğmen) olarak Hakkari’de tamamlamıştır.


1979-1985 yıllarında, 2000 kişilik personeli ile yurt içi-yurt dışı şantiyelerde binalar ve alt yapı inşaatları üstlenen Üstay Şirketler Grubu’nda Mali ve İdari İşler Müdürü olarak görev yapmış, Kuveyt ve Libya şantiyelerinde bulunmuştur.


1985 yılı itibarıyla kamu ve özel şirketlerdeki çalışma sürecini sonlandırarak TURYAP’ı kurmuş, TURYAP YAPI, TURYAP EĞİTİM, TURYAP SİGORTA, TURYAP TAPU adlı grup şirketlerini 2008’de TURYAP HOLDİNG çatısı altında toplamıştır.


Azmi Sarıbay, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi ve Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi Başkanı’dır


Ulusal Franchising Derneği UFRAD ve Gayrimenkul Girişimcileri Derneği GGD ile Hassalı İşadamları Derneği’nin kurucularından olan Azmi Sarıbay, yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Hassalı İşadamları Derneği’nde, ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursları vermektedir.


Azmi Sarıbay, Uluslararası Emlak Yatırımcıları, Danışmanları ve Acentaları Birliği (FOBDAC) üyesidir.



TURYAP 

TURYAP YAPI; Türkiye’de emlak sektörünün ilk franchising organizasyonudur. 40 ilde, 350’ye yakın Temsilcilik ve 1500 personel ile gayrimenkul pazarlama konusunda faaliyet göstermektedir.


Oluşumunu bizzat koordine ettiği www.turyap.com.tr adresli web sitesi 30 bini aşkın emlak ilanını içermektedir.


TURYAP EĞİTİM; Kurulduğu dönemde Borsa Uzmanlığı, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, Barmenlik, Krupiyerlik, Garsonluk, Aşçılık, Yabancı Dil, Yabancılara Türkçe ve Astroloji gibi çeşitli eğitimler düzenlemiştir. Emlak Gazetesi adıyla sektörün ilk seri ilan gazetesini yayınlamıştır. Halen, 2000’in üzerinde satılık & kiralık emlak ilanını içeren, 13 bin adet basılarak ülke genelinde satılan Emlak Pazarı dergisinin basım ve yayınını sürdürmektedir.


TURYAP SİGORTA; Emlak sektöründe mecburi sigortaların gerekliliği üzerine kurulmuş olup Allianz ve Zürich Sigorta şirketiyle birlikte çalışmaktadır. Turyap müşterilerine, yangın, deprem ve DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) gibi gayrimenkul sektörüyle yakından ilişkisi olan konularda üretilen poliçelerin yanı sıra, kasko, trafik, nakliyat, sağlık, özel emeklilik poliçeleri de sunulmaktadır.


TURYAP TAPU; Müşterilerden gelen tapu tescil, ipotek, şerh vb hizmet taleplerini karşılamaktadır.


Tüm bunların yanı sıra 3T Residence & Offices markasıyla faaliyet gösteren Taksim (31 daire), Beşiktaş (15 daire butik), Unkapanı (6 daire) ve Gümüşsuyu (inşaatı devam ediyor) rezidanslarının, ikinci derece tarihi eser bina iken satın alınıp aslına uygun olarak yenilenmesi ve sonrasında işletilmesi de TURYAP’ın faaliyetleri arasındadır.




Azmi Zeki Sarıbay, Turyap Era Gayrimenkul A.şž.'yi kurdu!



Geri Dön