Genel

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından da yapılabilir

Tapu devrine dair bazı hususlar bulunmaktadır. Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından da yapılabilir. Bu konuda “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

İşte “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusunun merak edilen yanıtı…

BABADAN OĞULA TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Aile içi tapu devri genellikle miras ve benzeri hallerde eşe tapu devri ya da babadan çocuğa tapu devri şeklinde gerçekleşiyor. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış süreci içinde sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de daha net açıklarsak bağış ya da hibe şeklinde gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre biraz daha fazla olduğundan gayrimenkul devri esnasında satış daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Bu şekilde, aile içi taşınmaz satışı üçüncü bir kişiye satış yapar gibi işlem yerine getirilir. Aile içi tapu devri için bazı belgeler gerekmektedir. İşte gereken belgeler listesi aşağıdaki gibidir:

TAPU DEVRETME NEDİR?

Tapu devretme işleminin nasıl yürüdüğüne dair bazı açıklamalar mevcuttur. Kısaca anlatmak gerekirse de; Mülk sahibinin değiştiğini kayıtlara geçirmek için yapılan bir işlemdir. Alıcı ve satıcı ya da tapu devri yapılacak vekilleri, tapu devir işlemlerinde hazır bulunmalıdır bu şekilde de işlem sonlanır. Bu şekilde ev satışı resmi olarak tamamlanmış olur.

Gayrimenkul satışı sonrasında tapu devir teslim işlemi amacıyla Tapu Müdürlüğünün resmi web sitesinde tapu randevu kaydı oluşturulmalıdır.

GAYRİMENKUL SATIŞINDA TAPU DEVRİ NE KADAR SÜRER?

Tapu gününde tüm belgelerin ve tapu harcı gibi ödenmesi gereken tutarların tamamlanması durumunda tapu devretme işlemleri aynı gün içinde son bulur.

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?