27 / 04 / 2024

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.



Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE)  İzmir  Alsancak Limanı'ndan hisse satın almak amacıyla anlaşmaya yaklaştığı gündeme gedi.

Reuters'a konuşan kaynakların aktardığı bilgilere göre, olası anlaşma çerçevesinde, Abu Dhabi Emirliği kontrolündeki AD Ports Group, İzmir limanını işletmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulacak bir kuruluşa yatırım yapacağı ileri sürüldü. 

Hissenin büyüklüğünün netleşmediği fakat kaynaklardan biri, anlaşmanın yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olabileceğini belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satılmasının planlandığı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

BAE, İzmir Limanı ndan hisse alacak iddiasına Tunç Soyer den sert tepki: Satılamaz! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tunç Soyer, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Bazı güncel haberler aracılığıyla İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılma gayreti ve planları olduğunu öğrendim. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanarak bize emanet edildi. Bu yüzden İzmir Limanı’nın bulunduğu bölgeye ‘Al Sancak’ denilir" dedi ve bu limanın satışının herhangi bir gayrimenkul satışına benzemeyeceğinin altını çizdi. 

Bu satışın yüzyıl önce kazandığımız kabotaj hakkının; yani limanlarımızdaki ulusal egemenliğin ortadan kaldırılarak, kapitülasyonların geri getirilmesi anlamına geleceğine dikkat çeken Tunç Soyer, "Ekonomiyi toplamak için gençlerimize yatırım yapın, fabrikalar kurun, yabancı şirketlere verilen Türk tarımını özgürleştirin" diye konuştu. 

BAE, İzmir Limanı ndan hisse alacak iddiasına Tunç Soyer den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in ve ülkenin değerlerinin satılmasından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Soyer, İzmir Limanı'nın İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ait olduğunu dile getirdi ve "İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması kabul edilemez" diye konuştu. 

Soyer, konuya ilişkin açıklamasını "Bu şekilde büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek tamamladı. 

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Sancaktepe Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

 


Geri Dön