01 / 05 / 2024

Bağcılar Belediyesi 17. Çevre Haftasını kutladı!

Bağcılar Belediyesi 17. Çevre Haftasını kutladı!

17. Çevre Haftası her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağcılar’da coşkulu ve heyecanlı etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin beşinci gününde Çevre Şöleni ve Ödül töreni düzenlendi. Tören sırasında değişik kategorilerde düzenlenen yarışlarda ödüller verildi.




Bağcılar ilçesi Çevre Haftası’nda birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bağcılar’daki tüm okullar arasında düzenlenen kültürel, sportif ve eğitim ağırlıklı yarışmalar büyük çekişmelere sahne oldu. Bu yarışmalarda ilk üçe girmeyi başaran öğrenciler ödüllendirildi. 


Etkinliklerin beşinci gününde Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen Çevre Şöleni ve Ödül Töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar’da gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Öztürk, ödül alan öğrencileri kutlayarak bundan sonraki eğitim ve spor yaşamlarında başarılar dileğinde bulundu. 


İLÇEMİZ DOLU DOLU BİR ÇEVRE ETKİNLİĞİ YAŞADI


Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de, ilk, orta ve liselerde şiir, kompozisyon, resim ve icat dalında dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılışını yaptıklarını belirtti. 17. Çevre Şurası’nda da Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi, Otocenter Ticaret Meslek Lisesi ve Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi öğrencilerinin önemli konuları tartışmaya açtıklarını anlatan Şirin, Çevre Tiyatrosu etkinliğinin yanı sıra Çevre Yürüyüşü yaptıklarını kaydetti. Şirin, ayrıca etkinlik kapsamında ilçe sakinlerine 70 bin fesleğen dağıttıklarını kaydetti. Şirin, şunları söyledi:“5 Haziran Perşembe günü ise engelli kardeşlerimiz Engelsiz Çevre Sualtı Dalışı yaptı. 


Tüpleriyle birlikte havuza dalan engelli kardeşlerimizin heyecanına Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı da ortak oldu. Dalış sonrası engelli dalgıçlara Uluslararası Engelliler Dalış Birliği sertifikası ile Bağcılar Belediyesi 2014 Engelsiz Çevre Su Dalışı madalyası verildi.” 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da Bağcılar’da yaşayan öğrencilerin şanslı olduklarını ifade ederek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın, öğrencilere yönelik birçok önemli projeyi hizmete sunduğunu hatırlattı. Gençlere güvendiklerini ve onların en iyi eğitimi alabilmesi için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Polise taş atmayan ve büyüklerine daha saygılı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.” dedi. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ise Rahman Suresi’nde anlatılan dünyanın ölçü sistemine zarar verilmemesi gerektiğini kaydetti. İlerleyen dakikalarda öğrencilerin okudukları şiirler davetlilerce alkışlandı. Programın sonunda resim, uçurtma, masal, şiir, hikaye, kompozisyon, bowling, masa tenisi, langırt ve proje dallarında ilk üçe giren En Çevrecilerden oluşan 50’yi aşkın öğrenciye ödüllerini verdi.


Geri Dön