28 / 04 / 2024

Bağcılar Medine Evleri'nde icradan 120 bin TL'ye satılık konut!

 Bağcılar Medine Evleri'nde icradan 120 bin TL'ye satılık konut!

Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, Bağcılar Mahmutbey'de bulunan Medine Evleri içinde yer alan konutu 120 bin TL'ye satışa çıkardı. Satış, 14 Ağustos Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak





İlan şöyle;


T.C. BAKIRKÖY 11. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2011/3238 Tal.


GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI 


İpotekli olup, satılmasına karar verilen taşınmazın;


TAPU KAYDI: İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Mahmutbey köyünde kâin, tapunun 2311 ada, 4 parsel sayısında kayıtlı, 1.632,10 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı ana taşınmazda A Blok, 1. Kat, A-1 Giriş 5 nolu bağımsız bölüm numaralı meskenin tamamı.


(Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. nin 27/04/2011 tarih 4228 Yv nolu 99 yıllığı 1 TL’den kira şerhi tapu kaydında mevcuttur)


İMAR DURUMU: Bağcılar Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 17.10.2011 tarih ve M.34.6.BAĞ.0.13-E524-5559 sayılı yazılarında; 15.09.2008 tarih onanlı 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planında maks. TAKS:0,25 maks. KAKS:2,00 yapılaşma koşullarında konut alanında kalmaktadır, denilmiştir.


TAŞINMAZIN EVSAFI: Satışa konu taşınmaz İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Mahmutbey mahallesi. Şehit Mahmut Caddesi Medine Evleri No: 18-20 mevkiinde, 2 bloktan oluşan bir sitedir. Site blokları ayrık nizam olup, bahçelidirler. Satışa konu taşınmaz A Blok ön cephede bulunmakta olup, bloğun dış cephesi akrilik boyalı, dış kapısı arka cephede ve demirdir. Blok Bodrum kat+zemin kat (dükkânlar)+4 normal kattan ibaret 6 katlıdır. Bloğun giriş sahanlığı ve kat sahanlıkları karo seramik, merpen basamakları mermer kaplıdır. Her katta çift daire mevcuttur. Mevcut site ve blok 11 yıllıktır. Satışa konu bağımsız bölüm 1. Kat, 5 bağımsız bölüm numaralı (2 kapı nolu) dairenin tamamı olup, dairenin dış kapısı çelik olup, mevcut daire 3 yatak odası+ salon+mutfak+banyo+WC ve koridordan ibaret olup dairenin alanı yaklaşık olarak 90.00 m2 civarındadır. Salon ve yatak odalarının yer döşemeleri mineflo, duvarlar plastik boyalıdır. Mutfak, banyo, WC ve koridorun yer döşemeleri karo seramik, mutfak, banyo ve WC'nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Dairenin iç kapıları ahşap (Amerikan panel kapı), dış pencereler PVC ve ısıcamlıdır. Daire kombi kaloriferli ve doğalgazlıdır. Daire yaklaşık 90,00 m2'dir. Dairenin elektrik, sıhhi, kombili kalorifer ve doğalgaz tesisatları kaliteli olup, ayrıca konumu itibariyle alt ve üst yapıları tamamlanmış olup, her türlü Belediye ve Sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, civarın talep gören konut alanında kalmaktadır.


TAHMİN OLUNAN KIYMET: 120.000,00 TL değer biçilmiştir.


SATIŞ ŞARTLARI


1-Yukarıda tapu kaydı, imar durumu, hali hazır durumu, kıymeti verilen taşınmazın, 1. satışı 14.08.2012 Salı günü saat 14.00-14.10 arasında Bakırköy 11. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla gayrimenkul en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 10 gün daha uzatılarak 24.08.2012 Cuma günü aynı yer ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.

Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, ihale damga pulu bedeli, tapu alım harcı, tahliye masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler tapu satım harcı ve tellaliye satış ‘bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.


4-Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


5-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/3238 Tal. Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


(ic.İf.K. 126)


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir.



İlan için tıklayın





Geri Dön