22 / 12 / 2024

Bağcılar'da 621 konut yıkıldı!

Bağcılar'da 621 konut yıkıldı!

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildiği süreçte, riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda aylık 735 lira yardımda bulunuldu.




Türkiye nüfusunun yüzde 1’inin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor.


İlçedeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildiği süreçte, riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda aylık 735 lira yardımda bulunuldu. Kira yardımı riskli alanlarda 36 ay boyunca devam ediyor.


Şehirlerin artık sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuşulduğu günümüzde Bağcılar ilçesi, Avrupa’da bile az sayıda benzeri bulunan projelere kavuşuyor.

Bağcılar, ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteğiyle emin adımlarla devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha yaşanabilir, otoparklı, depreme dayanıklı konutlara kavuşuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçede Bağcılar Meydanı, Göztepe, Kemalpaşa, Albayraklar Sitesi ve THY Sitesi, Bakanlar Kurulu onayı ile Kentsel Dönüşüm Alanları olarak belirlendi. İlçede şu an toplam 46.389 bina stoku bulunuyor.  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde 621 konutun yıkımı gerçekleştirildi. Bu süreçte riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda, aylık 735 lira yardımda bulunuldu. Kira yardımı riskli alanlarda 36 ay boyunca devam ediyor. Bağcılar’daki Kentsel Dönüşüm süreci, bilgilendirme ve yerinde dönüşüm ilkesi ile yerinde ve zamanında doğru adımlar atılarak, karşılıklı iletişimle devam ediyor.


“OLMAZSA OLMAZIMIZ YERİNDE DÖNÜŞÜM”

Bağcılar’da ilk iş olarak kaçak yapılaşmayı engellediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak, Kentsel Dönüşümün öncelikle zihinlerde başlaması gerektiğine inanıyor, çalışmalarımızı bu esasa göre yürütüyor, yani hazırlıklarımızı yapıyorduk.” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Mart 2014 tarih ve 1658 sayılı oluru ile İstanbul'da riskli yapıların raporlarının onay yetkisi ilçe belediyelerine devredildiğini ifade eden Çağırıcı, “Bu yetki işimizi kolaylaştırdı.” dedi. Projeyi hemşehrilerinin yüzde 100 desteğiyle emin adımlarla devam ettirdiklerini de vurgulayan Çağırıcı, “Olmazsa olmazımız yerinde dönüşümdür. İlçemizin cefasını çeken sefasını sürsün, istiyoruz.”


“ÖZGÜN PROJELER ÜRETİYORUZ”

Bağcılar’ın projenin devam etmesiyle birlikte cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Çağırıcı, şöyle konuştu: “Atatürk Hava Limanı ve TEM Otoyolu üzerinde bulunan ve İSTOÇ, MASSİT, Oto Center gibi Türkiye’nin çok önemli ticaret merkezlerinin de faaliyet gösterdiği ilçemiz, TEM Yolu kenarında ilan edilen MİA Bölgesi ile cazibe merkezi haline geldi. İlçemiz şimdi artık 5 metro ve 1 tramvay hattıyla anılıyor. Özgün projeler üretiyor, kalıcı eserler inşa ediyoruz. Biliyoruz ki; önemli olan şehrin inşası ve şehirde yaşayanların mutluluğudur.” 



Bağcılar Belediyesi


Geri Dön