01 / 05 / 2024

Bağcılar'da kültürel faaliyetlerin mimarları istişarede bulundu!

Bağcılar'da kültürel faaliyetlerin mimarları istişarede bulundu!

Zengin içerikli sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan belediyelerin kültür müdürleri Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi’nde düzenlenen İstişare Programı’nda bir araya geldi.Bağcılar'da kültürel faaliyetlerin mimarları istişarede bulundu.



Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel’in konuklarını ağırladığı programda yıl boyu gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili görüş, düşünce ve temenniler dile getirildi. Yapılan değerlendirmede, “Başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere her yaştan insanımızın mutluluk ve huzuru için sosyal ve kültürel programlara ihtiyaç duyulmaktadır.” denildi. 


Bağcılar Belediyesi, İstanbul’daki belediyelerin kültür müdürlerini Nostalji Bahçelerinden Kestane Bahçesi’ndeki Kastamonu Evi’nde ağırladı. 

Yıl boyu süren vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan İstanbul’daki belediyelerin kültür müdürleri, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel tarafından ağırlandı. İstişare Programına Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak, Esenler Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Arnavutköy Belediyesi Kültür Müdürü Nedim Taktak, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Nadir Çomak, Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Yavuz Kurt, Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürü Cemalettin Çelik, Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Recai Çalışkan katıldı. Davetliler, Bağcılar Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk’ü Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı tebrik ettiler.

ETKİNLİKLERLERİMİZLE ŞEHİR HAYATINA ZENGİNLİK KATIYORUZ

İstişare Programına katılan kültür müdürleri yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili değerlendirmede bulundular. Etkinliklerle ilgili düşüncelerini dile getiren konuklar, ayrıca önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği ile ilgili önerilerde bulundular. Yapılan değerlendirmede, kültürel ve sosyal faaliyetlerin toplumdaki birlik ve beraberlik duygusuna katkı sağladığı belirtildi. Edebiyat, tarih, kültür ve sanat başta olmak üzere birçok alanda önemli konuların ele alındığı vurgulanarak, yurt içinden ve yurt dışından tanınmış akademisyen, sanatçı, bilim insanları ile programcıların ağırlandığı ifade edildi.  Mimari anlamda değişim yaşayan kentlerin sosyal ve kültürel açıdan da geliştiğinin altı çizilerek, şöyle denildi: “Yeni yaşam alanları ve sosyal çevreler kuruluyor. Altyapısı yenilenen sosyal çevreler inşa edilen kentte yaşayanlar aynı zamanda zengin içerikli sosyal ve kültürel programlara ihtiyaç duymaktadırlar. Kentlerde yaşayan herkes farklılıkları yaşamalı. Başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere her yaştan insanlarımızın mutluluk hissini yaşaması için sosyal ve kültürel zenginliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışmalarımızı onların bu isteklerine cevap verebilmek için yürütüyoruz. Kent, kültürel ve sosyal bilince ulaşmış ilçe sakinlerinin varlığıyla değer kazanmaktadır. Belediyeler de bu bağlamda başta dini ve resmi bayramlar olmak üzere tarihi günlere ve anma programlarına yönelik projeleri hayata geçirmektedir. Belediyelerin kültür müdürlükleri projelerde hazırladıkları programlar ve etkinliklerle kent yaşamının zenginliğine zenginlik katmaya çalışmaktadır.” 



Geri Dön