28 / 04 / 2024

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti?

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, AKP'li üyelerin oylarıyla, 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı'nı, akaryakıt istasyonu alanına çevirdi. Belediye söz konusu araziyi satarak yüksek gelir elde edecek.



AKP'Lİ Bağcılar Belediyesi, kendisine bağışlanan ve sosyal kültürel tesis alanı olarak ayrılmış olan bir arazinin planlarının değiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu. Önceki gün İBB Meclis gündemine alınan söz konusu talepte Bağcılar Belediyesi, arazinin akaryakıt istasyonu olarak planlanmasını istedi. CHP grubu Bağcılar Belediyesi'nin istediği imar değişikliğine karşı çıktı. 

Bölgenin kültürel tesislere de ihtiyacı olduğunu savunan CHP'li üyeler, rant amaçlı plan değişikliğine ret oyu vereceklerini söyledi. 


CHP'lilerin eleştirilerini yanıtlayan AKP'li İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, çevrede yeterli kültürel tesis alanı bulunduğunu. 

Bağcılar Belediyesi'nin arsayı satarak elde edeceği gelirle başka hizmetlerin yürütülmesini sağlayacağını savundu. 


Kamu yararı yok Söz konusu plan değişikliğine sadece CHP grubu değil, İBB'nin Planlama Müdürlüğü de karşı çıktı. 


Belediye Meclisi'ne gönderdiği görüş yazısında Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğinin kamu yararı niteliği taşımadığını belirtti. Müdürlüğün görüşünde özetle şöyle denildi: "Plan değişikliği teknik ve nesnel gerekçeye dayanmıyor. SosyalKültürel Tesis Alanı fonksiyonu yerine, hitap ettiği hizmet etki alanı içerisinde eşdeğer büyüklükte bir alan ayrılmadı. 


Planlama alanı yakını çevresinde park ve lise tesis alanı bulunuyor. 

Fonksiyonun değiştirilmesine yönelik gereklilik analizleri yapılmadı." CHP grubu ve Müdürlüğün olumsuz görüşlerine karşın istenen imar değişikliği, İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla kabul edildi. Teklifin kabul edilmesi gerekçesinde "Kamuya ait mülkün değerlendirilmesine yönelik olduğundan" ifadesine yer verildi.


Yurt Gazetesi


Geri Dön