14 / 05 / 2024

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, AKP'li üyelerin oylarıyla, 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı'nı, akaryakıt istasyonu alanına çevirdi. Belediye söz konusu araziyi satarak yüksek gelir elde edecek.

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Bağcılar'da 15.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Mahmutbey köyü, Aktopraklık mevkiinde bulunan arsayı 15 milyon 933 bin TL'ye satıyor...

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi inşa edilecek! 

Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için 6 aile sağlık merkezi inşa edecek. 

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Bağcılar'ın çocuk kütüphanesi Eylül ayında açılacak!

Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nin bir bölümü  3-10 yaş grubu çocukların hizmet alacağı çocuk kütüphanesine dönüştürüldü. 

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

Bağcılar’daki riskli binalar yıkılıyor!

Bağcılar’da depremde hasar gören binalar kontrollü olarak yıkılıyor. 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan 5 katlı bir binanın yıkımı tamamlanırken, 270 daire ve 40 dükkanın bulunduğu sitede çalışmalar devam ediyor...

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti Haberi

Bağcılar Sosyal Kültürel Tesis Alanı imar planı mı değişti

AKP'Lİ Bağcılar Belediyesi, kendisine bağışlanan ve sosyal kültürel tesis alanı olarak ayrılmış olan bir arazinin planlarının değiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu. Önceki gün İBB Meclis gündemine alınan söz konusu talepte Bağcılar Belediyesi, arazinin akaryakıt istasyonu olarak planlanmasını istedi. CHP grubu Bağcılar Belediyesi'nin istediği imar değişikliğine karşı çıktı. 

Bölgenin kültürel tesislere de ihtiyacı olduğunu savunan CHP'li üyeler, rant amaçlı plan değişikliğine ret oyu vereceklerini söyledi. 


CHP'lilerin eleştirilerini yanıtlayan AKP'li İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, çevrede yeterli kültürel tesis alanı bulunduğunu. 

Bağcılar Belediyesi'nin arsayı satarak elde edeceği gelirle başka hizmetlerin yürütülmesini sağlayacağını savundu. 


Kamu yararı yok Söz konusu plan değişikliğine sadece CHP grubu değil, İBB'nin Planlama Müdürlüğü de karşı çıktı. 


Belediye Meclisi'ne gönderdiği görüş yazısında Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğinin kamu yararı niteliği taşımadığını belirtti....