29 / 04 / 2024

Bahadır Yetki, Körfez'e güven tazelemeye gidecek!

Bahadır Yetki, Körfez'e güven tazelemeye gidecek!

Türk işadamı Mehmet Özdemir ile Katar'ın önde gelen gruplarından Al Hassan Group ortaklığında Mayıs 2013'te kurulan BBMRED Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ, Türkiye'de gayrimenkul geliştirme projelerine 175 milyon dolarlık yatırım hedefliyor...



Türk işadamı Mehmet Özdemir ile Katar'ın önde gelen gruplarından Al Hassan Group ortaklığında Mayıs 2013'te kurulan BBMRED Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ, Türkiye'de gayrimenkul geliştirme projelerine 175 milyon dolarlık yatırım hedefliyor. Hatta Türkiye dışında da Körfez Ülkeleri, Afrika ve Doğu Avrupa'dan oluşan geniş bir coğrafyada gayrimenkul projelerine yatırım yapacak. 


Şirketin çeşitli gayrimenkul projelerinin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli kentlerinde öğrenci yurtları yapma kararı da bulunuyor. Biz de bu haberi geçtiğimiz aylarda dergimizin sayfalarında duyurmuştuk. 



Ancak Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar şirketi daha temkinli davranmaya zorluyor. BBMRED Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yetki, Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalar nedeniyle temkinli davrandıklarını ve önümüzdeki günlerde Körfez'deki ortaklarına Türkiye için güven tazelemeye gideceklerini söylüyor. 


Yetki, Türkiye'de gayrimenkul geliştirme projelerine yönelik 175 milyon dolarlık yatırım planladıklarını, TL'deki şiddetli değer kaybı ve seçim öncesi politik karmaşa bu bütçeyi yeniden değerlendirmelerine sebep olduğunu belirtiyor. 


Bütçenin Şubat ayı içinde karara bağlanacağına dikkat çeken Yetki, "2014 ikinci yarısında yeni projeler ile bu miktarı arttırmak istiyorduk ancak şimdilik ne olacağını öngörmek mümkün değil. Körfez'e gidip görüşmeler yapacağız" diyor. 



EKONOMİST





Geri Dön