03 / 05 / 2024

Bahçecik Barajı ihale aşamasında!

Bahçecik Barajı ihale aşamasında!

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, gerçekleştiğinde Gümüşhane’nin su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan Bahçecik Barajı’nda ihale aşamasına gelindiğinin müjdesini verdi.



Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, gerçekleştiğinde Gümüşhane’nin su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan ve bölge halkında büyük beklenti uyandıran Bahçecik Barajı’nda ihale aşamasına gelindiğinin müjdesini verdi. Gümüşhane merkezinin yıllardır beklediği içme suyu projesinde ihale aşamasına gelindi. Milletvekili Aydın’ın ısrarlı takibi üzerine 2016 yılının yatırım programına konulan ve il merkezinin içme suyu ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlayacak olan projenin 2016 yılının başında ihale edileceği öğrenildi.

 

Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yakın ve ısrarlı takibimizin yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strateji Başkanımız Sayın Cihan Pektaş’ın destekleri, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Rıza Dimiz’in takipleri ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun yakın alaka ve olurlarıyla projede ihale aşamasına gelinmiştir. Hemşerimiz Cihan Pektaş Bey ve DSİ Genel Müdürümüz ile yaptığımız toplantıda Gümüşhane’mizin tüm yatırımları gözden geçirilip hızlandırılma kararı alınmıştır. 13 yılda Gümüşhane’mizin hayal denilen projeleri tek tek gerçek olmaktadır. Şu an için 12 gölet işimiz daha yapım aşamasında olup, başta Harşit Dere Islahı olmak üzere birçok deremiz ıslah edilmekte olup şehrimizin her yeri şantiye haline dönüşmüştür. 2015 yılı sonu veya 2016 yılı başında Tersun Barajı’nın da ihale edilecek olmasından dolayı hükümetimize ve ilgili birimlere şükranlarımızı sunuyor, ilimize kazandırılan tüm hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Günebakış Gazetesi


Geri Dön