27 / 04 / 2024

Sakarya 54. Cadde projesi ihale aşamasında!

Sakarya 54. Cadde projesi ihale aşamasında!

Sakarya Serdivan Belediyesi’nde meclis toplantısında alınan kararla vizyon projesi 54. Cadde için ihale aşamasına gelindi. Proje ile geleceğin planlandığı söylendi.



Geçen ay tek maddelik gündemle olağanüstü toplanan Serpan Belediye Meclisi’nde, mülkiyeti  Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 6 bin metrekarelik taşınmazın Serpan Belediyesi’ne devredilmesini içeren madde oy birliği ile kabul edilmiş, böylece 54. Cadde projesine son şekli verilerek kesinleşmişti. Muhalefet üyelerinin bu kez ret oyu kullandığı 54. Cadde ile ilgili, belediye başkanına ve encümenine yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Yeni Merkez

54. Cadde’de adım adım ilerlediklerini ve son olarak ihale aşamasına geldiklerini belirten Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 52 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek proje ile geleceğin planlandığını söyledi.

 

Ticari merkez

Açık sokak ve cadde ticaretinin yanı sıra, yeşil alanları ve sosyal donatıları ile Serpanlıların tüm ihtiyaçlarını 54. Cadde’de karşılayabileceklerini belirten Alemdar, “Sizin de bildiğiniz gibi şehirlerin ticari aksları, merkezleri olur. Bizim de ticari aksımız, merkezimiz, kısacası her yönüyle Serpan’ın yeni yaşam alanı 54. Cadde olacak” dedi. Şerpan’ı planlarken onun merkezini de planlamak istediklerini belirten Alemdar, ilçenin geniş bir alana yayılan ve yatay seyreden büyümesinin getirdiği avantajlardan faydalandıklarını ifade etti.




Yenigün


Geri Dön