03 / 05 / 2024

Bahçeli ev ve arazi satışları arttı!

Bahçeli ev ve arazi satışları arttı!

Kamu bankalarının konut kredisindeki faiz oranlarını düşürmesinden sonra gayrimenkul satışları rekor seviyede arttı. İnşaatı devam eden sıfır dairelere de talepler artarken, kiralık daireler ise boş kaldı.



Kamu bankalarının 1 yıl ertelemeli sıfır konutlar için aylık yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise aylık yüzde 0.74 kredi fırsatı sunması konut satışlarında rekor artış sağladı. Bursada Bugün'den Gülname Paça'nın haberine göre; kent merkezlerinde kiralık dairelere olan talep azalırken, kiralık yazlıklara olan talep arttı.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber tatil yapmak isteyen vatandaşlar, kalabalık otellerden uzak durup, havuzu olan villa tarzı evleri tercih etmeye başladı. 

Bursa'da gayrimenkul sektöründe çalışan Ahmet Öztürk, "Pandemi sürecinde krediler düşünce herkes ev aldı. Konutları kimler aldı? Kiracılar aldı. Herkes kendi evinin sahibi olmak istedi. Şu an piyasada kiralık daire bolluğu var. Kira fiyatlarını bölge belirliyor. Daire merkeze, metroya, hastaneye ne kadar yakınsa fiyatı artıyor ama şu anda Bursa'da kira fiyatlarında bir artış yok" diye konuştu.

"HERKES EVİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU SÜREÇTE ANLADI"

Öztürk, "Pandemi sürecinde hepimiz evlere tıkıldık. Beton içinde yaşadık. İnsanlar çok bunaldı ve açık hava ihtiyacı hissettiler. Herkes evin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte anladı. Bahçeli ev ve arazi satışları artmaya başladı. İnsanlar hobi bahçesi fikrine yöneldi. Krediler de uygun olunca kiracı olan herkes kendi evine çıkmaya karar verdi. Kiralık daireler birer birer boşaltıldı" değerlendirmesinde bulundu. 

"BURSA'DA BÖYLE BİR DURUM YOK"

"Tatil beldelerinde kiralık daire bulmak artık çok zor" diye konuşan Ahmet Öztürk, "Tatile çıkanlar koronavirüs salgını nedeniyle otel yerine müstakil evlerde kalmayı tercih edince, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kiralık daire kalmadı. Oteller yerine insanlar daha güvenli olan dairelere çıkmaya karar verdi. Ama şu anda Bursa'da böyle bir durum yok. Fiyatlar da sabit. Bursa'da kiralık daire bolluğu var. Durum tatil beldelerindeki gibi değil" dedi.

Kiralık yazlıklara ilgi arttı!

Bahçeli ve müstakil konutlar satışta ilk sırada!


Geri Dön