28 / 04 / 2024

Bahçelievler'de acil toplanma alanı var mı?

Bahçelievler'de acil toplanma alanı var mı?

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem sonrasında her gün, İstanbul’un olası bir büyük depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konuşuluyor. Tartışmalar devam ederken Bahçelievler Soğanlı Mahallesi’nin acil toplanma alanının olmadığı ortaya çıktı...



İstanbul, deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. 2018 yılı verilerine göre nüfusu 594 bin 53 kişi olan Bahçelievler'in İstanbul genelindeki gibi depreme ne kadar hazırlıksız olduğu ortaya çıktı. 11 mahalleli ilçede, acil toplanma alanları sadece 10 mahallede var. Bahçelievler'in Soğanlı Mahallesi’nin nüfusu 70 bin ve acil toplanma alanı görünmüyor. Olası bir depremde 70 bin kişinin nerede toplanacağı bilinmiyor. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Bahçelievler Belediyesi CHP’li meclis üyesi Gencay Özcan, deprem araştırma komisyonu kurulması için teklif verdiklerini ancak AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla bu teklifin reddedildiğini belirtti. 

Bahçelievler genelinde toplanma alanı olarak belirlenen park alanları 370 bin metrekare, okul bahçeleri ise 390 bin metrekare büyüklüğünde. Buna göre kişi başına düşen toplanma alanı 1.28 metrekare oluyor. 

İlçede yaşanan depremlerde ise 8 bina, 85 aile, 255 kişi tahliye edildi. İlçede 7 afet konteynırı yer alıyor. Bahçelievler Arama Kurtarma ekibi tam teşekküllü araç sayısı 3, resmi arama kurtarma personeli 36, gönüllü arama kurtarma ekibi ise 20 kişi. Bahçelievler deprem bölgesi olarak kabul edilen ilçelerden biri.

İmara açılan deprem toplanma alanları TBMM gündeminde!
 


Geri Dön