01 / 05 / 2024

Bahçelievler'de icradan 1.1 milyon TL'ye 3 daire!

Bahçelievler'de icradan 1.1 milyon TL'ye 3 daire!

Bakırköy 3. İcra Müdürlüğü; Bahçelievler'de yer alan 3 daireyi satıyor. Toplam değeri 1 milyon 100 bin TL olarak belirlenen dairelerin ihalesi 24 Mayıs 2011 günü Bakırköy 3. İcra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;
Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kayıtlarında, adedi, cinsi, evsafı, kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartlan belirtilen

1-  İstanbul ili Bahçelievler ilçesi Kartaltepe Mahallesi incirli mevkiinde bulunan 436 Ada 22 parsel sayılı 600 m2 miktarlı kat mülkiyetli dört katlı yedi dükkan ve altı meskenli kargir apartman vasıflı taşınmazın 40/400 arsa paylı I.Kat ( 8 ) bağımsız bölüm numaralı mesken

2-  istanbul ili Bahçelievler İlçesi Kartaltepe Mahallesi incirli mevkiinde bulunan 436 Ada 22 parsel sayılı 600 m2 miktarlı kat mülkiyetli dört katlı yedi dükkan ve altı meskenli kargir apartman vasıflı taşınmazın 40/400 arsa paylı 2. kat (10) bağımsız bölüm numaralı mesken

3-  istanbul ili Bahçelievler ilçesi Kartaltepe Mahallesi incirli mevkiinde bulunan 436 Ada 22 parsel sayılı 600 m2 miktarlı kat mülkiyetli dört katlı yedi dükkan ve altı meskenli kargir apartman vasıflı taşınmazın 40/400 arsa paylı 3. kat (13) bağımsız bölüm numaralı mesken
Müdürlüğümüzce açık arttırma yolu ile satılarak paraya çevrilecektir. Satış ilanı, ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebligat yapılmaması veya adresi bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ayrıca taşınmaz üzerinde Gedik Hakkı Bulunanlara IIK 128. madde gereğince ilan olunur.
(Taşınmazların hali hazır durumu, evsafı ve konumu aşağıdadır.)

GAYRlMENKULLERlN İMAR DURUMU : Dosyasında bulunan Bahçelievler Belediye Başkanlığı, imar ve şžehircilik Müdürlüğü 'nün 09.02.2010 tarih ve 1405 sayılı yazısında : Bahçelievler ilçesi, Bahçelievler Mahallesi, 53 Pafta, 436 Ada, 22 parsel sayılı taşınmazın, 1/1000 ölçekli 21.06.2009 tastik tarihli Bahçelievler Revizyon Uygulama imar Planında, Hmax .= 12.50 mt. irtifada, (4 Kat), TASK :0,25 ayrık nizam yapılaşma şartlarında, Ticaret + Konut alanında kalmakta olduğu , parselin dosyasında yapılan tetkikte , parsel üzerinde bulunan binanın ruhsat ve eklerine aykırı yapılan kısımlarından dolayı 3194 sayılı imar Kanunu'nun 42. ve 32. maddeleri gereği Belediye Encümeni'nde yıkım ve para cezası kararlan alındığının tesbit edildiği belirtilmiştir.

GAYRİMENKULLERTN HALI HAZIR DURUMU. EVSAFI VE KONUMU: Taşınmazlar izzettin çalışlar Caddesi ile Neyyire Neyir sokağının kesiştiği köşede , sokak kapı numarası 1 , caddeden aldığı kapı numarası ise 35 olan , 1 bodrum Kat + 1 Zemin kat + 3 normal kattan ibaret toplam 5 katlı, betonarme karkas sistemde inşa edilmiş , dış cephesi cam mozaik kaplanmış , yaklaşık olarak 25 yıllık bir yapıdır. Apartmanın giriş kapısı önü seramik , kapı yan duvarlan granit, giriş sahanlığı mermer, kat sahanlıkları karo mozaik kaplanmıştır. Merdiven basamakları dökme mozaik olarak imal edilmiştir. Merdiven küpeşteleri ahşaptır. Her katta iki daire bulunmaktadır. Dairelerin çoğunluğu işyeri olarak kullanılmaktadır. Apartmanın arka kısmı açık otopark alanıdır.

1-  l.Kat (8 ) bağımsız bölüm numaralı dairenin giriş kapısı çelik kapıdır. Daire 3 oda , 1 salon , 1 orta holden ibaret olup bir merdiven vasıtası ile alt kattaki restorana bağlanmış ve müşterek kullanılmaktadır. Takriben 95 m2 alana sahiptir. Dairenin zemini granit döşenmiştir. Duvarlan ve tavanı plastik badanalıdır. Dairenin oda kapılan ve pencere doğramalan mobilya doğramadır. Isıtma doğalgazlı kombi kat kaloriferi ile sağlanmaktadır.

2-  2.Kat (10) bağımsız bölüm numaralı dairenin giriş kapısı çelik kapıdır. Daire 3 oda , 1 salon , 1 orta hol, 1 mutfak , 1 banyo-WC ve iki adet takriben 95 m2 alana sahiptir. Dairede 1 yatak odası zemini ahşap laminat parke , diğer bölümlerin zemini ise seramik kaplanmıştır. Banyo-WC duvarlan tavana kadar karo fayans kaplanmıştır. Duvarlar saten boyalıdır. Dairede oda kapıları ahşap , pencere doğramaları ise ısıcamlı PVC'dir. Daire doğalgazlı kombi kat kaloriferi ile ısıtılmaktadır.

3-  3. Kat ( 13 ) bağımsız bölüm numaralı dairenin giriş kapısı çelik kapıdır. Daire 2 yatak odası, 1 salon , lorta hol, 1 mutfak , 1 banyo-WC ve balkondan ibaret olup takriben 95 m2 alana sahiptir. Dairede 2 yatak odası birleştirilmiştir. Dairede bütün bölümlerin zemini seramik kaplanmıştır. Banyo -Wc duvarlan tavana kadar karo fayans kaplanmıştır. Duvarlar saten boyalıdır. Dairede oda kapılan ahşap , pencere doğramalan ise ısıcamlı PVC'dir. Daire doğalgazlı kombi kat kaloriferi ile ısıtılmaktadır.

Taşınmazlar, izzettin çalışlar Caddesi vasıtası ile E-5 Karayoluna bağlanmaktadır. Bu sebeple metrobüs güzergahına, otobüs güzergahı ve duraklarına çok yakın mesafede ulaşım kolaylığı olan bir konumda , işyeri ve mesken olarak rağbet gören , Belediyenin her türlü hizmetlerinden tam olarak yararlanabilecek bir bölgede yer almaktadır.

GAYRlMENKULLERlN MUHAMMEN DEĞERİ: Gayrimenkullerin bulunduğu semt, mevkii ve rağbet derecesi, yoğun işyeri ve mesken bölgesi içinde bulunması, iş ve alışveriş merkezlerine yakınlığı, ulaşım imkanlan , ana arterlere olan mesafesi, imar durumu, çevre teşekkülü, bölgede arz talep durumu, ana yol olan E-5 karayollarına olan mesafesi, belediye hizmetlerinden tam olarak yararlanma durumu , taşmmazlann alanı, kat mülkiyeti tesis edilmiş olması, binanın yapımında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı 2010 yılı rayiçleri ve yapı yaklaşık birim maliyetleri , yıpranma payı, günün civarda emsal olacak serbest piyasa alım satım değerleri ile kıymetine tesir edecek olumlu - olumsuz bilumum faktörler göz önüne alınarak ; istanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Bahçelievler Mahallesi, izzettin çalışlar Caddesi, N.35 -Neyyire Neyir sokak, N. 1 Gün apt. adresinde kain , tapunun 53 Pafta , 436 Ada , 22 parsel sayılı 600 m2 miktarlı, kat mülkiyetli, dört katlı yedi dükkan ve altı meskenli kargir apartman vasıflı, binada bulunan 8,10 ve 13 bağımsız bölüm numaralı meskenlerin :

1-  40/400 arsa paylı 1. kat ( 8 ) bağımsız bölüm numaralı meskenin değeri: 420.000.-TL. (Dörtyüzyirmibin.-TL) SATIşž SAATİ: 14.00-14.10 ARASI
2-  40/400 arsa paylı 2. kat (10 ) bağımsız bölüm numaralı meskenin değeri: 340.000.-TL. (Üçyüzkırkbin.-TL) SATIşž SAAT܎: 14.20-14.30 ARASI
3-  40/400 arsa paylı 3.kat (13 ) bağımsız bölüm numaralı meskenin değeri: 340.000.-TL. ( Üçyüzkırkbin.-TL SATIşž SAATl: 14.40-14.50 ARASI

SATIşž şžARTLARI :

1-Satış 24.05.2011 tarihinde yukarıda belirtilen saatlerde Bakırköy 3. icra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflanm geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmazlar 03.06.2011 günü aynı yerde ve saatte ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevrilmesi ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma Değer Vergisi ihale damga vergisi tapu alım harcı ve masrafları alıcıya ait olup, Tapu satım harcı ve gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-Ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-Ihaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer za ¬rarlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul tutulacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın icra Dairesince tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1009 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri ile Gedik hakkı de dahildir.Işbu gayrimenkul satış ilam ilgililere tebliğ mahiyetindedir.(Ic.If.K. 126)
Dosya No: 2011/1009 TAL.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön