12 / 05 / 2024

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 



Konuya ilişkin açıklamasında "Şu anda krediler çok arttı. Slogan olarak şunu söylüyorum: Biraz cebinizden, biraz da odanızdan verin. 100 artı 100, 200 metrekare bir katta daire var. Yüzde 15 biz verdik, 230 metrekare. Bunu 2'ye değil 3'e böleceksiniz 77-80 metrekare diyelim. Oradan da müteahhide bir şey çıkacak. Sizin cebinizden çıkacak para minimum olsun. Yeter ki siz beklemeyin, dönüşün" ifadelerine yer veren Bahadır, müteahhit ile mühendislerin de sağlam yapı yapacağını, sağlam zeminde yapacaklarını ve sürümden kazanacaklarını belirtti. 

Bahçelievler de kentsel dönüşüm 2019 dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bir konutta 100 bin TL kazanılacaksa, 50 bin TL kazanılmasını, herkesin tek yürek olmasını söyleyen Bahadır, açıklamasında "Bahçelievler'de kentsel dönüşümü daha da hızlandıralım. 2019'dan beri kentsel dönüşümü yüzde 200 artırdık. 40 bin vatandaş yeni konutlarına geçti" dedi ve 2013 yılında çıkan kentsel dönüşüm yasasından beri 100 bin kişinin sağlam binada oturduğunu, geriye 550 bin  vatandaş kaldığını, beraber çözüm bulacaklarını aktardı. 

İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe de İstanbul'daki konut stoku açısından en önemli ilçelerden biri olan Bahçelievler'in depreme yönelik hem hazırlık hem de kentsel dönüşüm sürecinin panelde değerlendirileceğine vurgu yaparak, depremin yapının sağlamlığı, dayanıklılığı, yeni hazırlanan yönetmeliklere uyumu kapsamında değerlendirildiğinin altını çizdi. 

Dr. Mehmet Boztepe, Kahramanmaraş depremlerinin, ne kadar sağlam bina olursa olsun zeminin ve fay hattı üzerinde olunmasının da ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığına vurgu yaptı. 

Bahçelievler de kentsel dönüşüm 2019 dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen ise ajansın, kurulduğu 2009'dan beri bu yana afetlere hazırlıklara ilişkin çok çeşitli projeleri desteklediğine, bu konuda desteklemeye değer projelere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. 

Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Alper Nevruz, "Güvenli Gelecek için Kentsel Dönüşüm" başlıklı konuşmasında, belediyeye başvuran vatandaşların, binalarının zemin durumu ile ilgili bilgi alabileceklerine, eğer bina yeni yönetmeliklere göre yapıldıysa bu yapıların bu yapıların zemin etütlerinin daha önce yapıldığının ve bunun üzerine yapıya ruhsatlama verildiğinin altını çizdi. 

Nevruz, bir yapı inşa edilmeden önce zemin etüdünün uygulandığını, buna istinaden zeminin nasıl kuvvendirileceğinin ve kazık sisteminin uygulanıp uygulanmayacağının belirlenip, bu kapsamda binanın statik projelerinin hazırlandığını ve yapıldığını dile getirdi. 

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 


Geri Dön