29 / 04 / 2024

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 



Bahçelievler Belediye Başkanlığı görevini 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle devralan Dr. Hakan Bahadır, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Milliyet'te yer alan habere göre; göreve geldikten sonra önemli çalışmalar yapan Başkan Bahadır, “Bahçelievler halkı bizi çevreci, hayvan sever, sporcu, genç ve dinamik belepe' olarak tanımlamaya başladı” dedi.

Göreve geldikten sonra önemli çalışmalara imza atan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, özellikle spora, sağlığa ve çevreye çok önem verdi. Koronavirüs salgını kapsamında “evde kal" çağrılarına uyarak bir süredir dışarı çıkamayan ve sosyal aktiviteleri kısıtlanan ilçe sakinlerine yaptığı etkinliklerle göz doldurdu.

Bahçelievler de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Kentsel dönüşüm hız kazanacak 

Bahcelievler'in kentsel dönüşüm plan notları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile Bahçelievler'de Kentsel Dönüşüm hız kazanacak. İmar değişikliği hakkında konusan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır "İmar plan değişikliği notlarımız ilçe ve IBB meclis üyelerimizin desteğiyle onaylandı. Komşularım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu önemli değişikliğin Bahçelievler'in kentsel dönüşümüne ivme kazandıracağına inanıyorum. Komşularımıza ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.

600 metrekare alan sağlayan parsellerde, 6306 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılması halinde, imar planlarındaki yapılanma haklarında verilen ilave artış ile 10 kata kadar uygulama yapılabilecek.

Ruhsatlı veya iskanlı yapılarda, imar planları ile yapılaşma veya kat adedi düşürülmüş ise, binaların yapıldığı dönemdeki imar planlarına göre alınan ruhsata veya ilgili mevzuat çerçevesinde alınan iskan belgesine göre uygulama yapılabilecek.

Ada bazında yapılacak Kentsel Dönüşüme yönelik projelerde uygulanmaya dönük kolaylaştırma ve projelerin hızlanmasının önü açılmış olacak.

Bahçelievler de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

“Bahçelievler'de yeşili ve ağacı öne çıkardık” 

Çevreye çok önem verdiklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Yaptığımız çalışmaların eski halini ve şimdiki halini gören komşularımız bize teşekkür ediyorlar. Biz çevreci bir belediyeyiz. Partimiz olarak da çevreci bir bakış açımız var. Bir günde milyonlarca ağaç dikilen bir ülkede yaşıyoruz. Bu da çevreye verdiğimiz değeri gösterir. İklimin bozulduğu çağımızda bizim ağaca ve çevreye değer vermemiz çok önemli. Bahçelievler'de yeşili ve ağacı öne çıkardık. Halkımızın hizmetine sunduk" diye konuştu.

Bahçelievler'de okul inşaatında göçük!


Geri Dön