28 / 12 / 2024

Bahçeşehir Göleti'nin satışında son durum!

Bahçeşehir Göleti'nin satışında son durum!

Bahçeşehirliler Derneği'nin gölet ihalesine yönelik durdurma adımları devam ediyor. Dernek Gölet'in satışını yargıya taşırken, dava 8. İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı şeklinde görülecek.



Bahçeşehir Göleti 

satışı yargıya taşındı  Bahçeşehirliler Derneği (BADER), Başakşehir Belediyesi'nin Resmi Gazetede verdiği ilanla 22 Nisanda Hasılat ihalesi gerçekleşen Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını, ihale öncesinde yargıya taşıdı. Dava 8.idare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı şeklinde görülecek. 


GÖLET,. BETON PROJESİ OLMASIN? 

BADER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barış Karabulut, Gölet'in rekrasyon projesi konusunu doğru okumak gerektiğini söyleyerek, "Aslında, Gölet projesi 31 Temmuz 201 3 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imar değişikliğini tasdik etmesiyle başladı. Eğer o süreçte BADER olarak karşı çıkmasaydık Gölet ve karşısındaki yeşil yamaçlarda binlerce konut yapılacaktı. Bölge yaşayanlarının kenetlenmesi ile o dönemde başlattığımız imza kampanyası, hukuksal süreç sonuç vermiş, Çevre ye Şehircilik Bakanlığı Göletin İmar Planlarını iptal etmişti. 

Gölet'te imar konusu, 7 Mart 2015 tarihli Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a yetki vermesine kadar gündemde değildi" dedi. 


BAHÇEŞEHİRLİLERE AİTTİR

Karabulut, "2013 yılında Bakanlıkça tasdik edilen projede, turizm, spor ve rekreasyon alanını içeren avam proje ilçe belediyesi tarafından hazırlanacak deniliyor. Rekraasyon alanlarının projelendirilmesinde yüzde 5 imara açılması yasa gereği yapılabilmektedir. Ancak, biz BADER olarak, bu alanın hasılat paylaşımı yoluyla 3. Şahıslara satılmasına karşı çıkıyoruz. Bu alan Bahçeşeh iri ilere aittir. Kamuya ait bir alanı, kamu yararına kullanmak ve kamu elinde tutmak gerekir. Bahsedilen alan brüt 230.000 metrekare alandır. Belediye'nin terk etmesi zorunlu alanlar çıkarıldığında, net alan 167.000 metrekaredir. 

İşin acı tarafı, yüzde 5'lik imar hesaplaması yapılırken, nef alan üzerinden değil, brüt alan baz alınmaktadır. Bunun neticesinde bu hesaplama ile gölette imara açılacak alanı yüzde 15'e çıkarmaktadır. 1 1.500 metre kare inşaat alanı, 23000 metrekare beton anlamına gelmektedir. Bu tesislere ulaşmak için yol yapıldığı ve etrafı çevrilmesi gibi teknik detaylar da eklendiğinde 40.000 metre kare alan betona terk edilecek" diye konuştu. 

Bahçeşehirliler, geçen günlerde Başakşehir Belediye Binası önünde toplanarak Gölet'in imara açılmasını protesto etmişti. 



Bizim Gazete


Geri Dön