28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji bu yıl Göktürk kampüsünü açacak!

Bahçeşehir Koleji bu yıl Göktürk kampüsünü açacak!

Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelinde 61 ilde 128 kampüsle faaliyetlerini sürdürüyor. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, "Türkiye genelinde ise Kumluca, Bolu, Zonguldak, Konya, Ankara Eryaman, İzmir Kuzey, Ünye, Nevşehir ve Fethiye kampüslerimizi hayata geçireceğiz" dedi...



Türkiye'nin 61 ilinde 128 kampüsle faaliyetlerini sürdüren Bahçeşehir Koleji, yeni kampüslerle büyümesini sürdürecek. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, "Eğitim altyapısının sürdürülebilirlik üzerine kurulması, akademik tutarlılık ve gelişim, kurumların ticari istikrarı konuları bir bütündür. Bütüncül olarak eğitimde istikrar, olmazsa olmazdır" diyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, eğitim sektöründe yarım asrı geride bırakan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarına bağlı Bahçeşehir Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılında Türkiye'nin 61 ilinde 128 kampüsle faaliyetlerini sürdürüyor. Eğitim sektöründe yaşanan sorunlarda öğrencilerin eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması için gelen her talebe olumlu karşılık verdiklerini söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, eğitimde istikrarın olmazsa olmaz, olduğunu söylüyor. "Öğretmenler bizim en değerli yatırımımızdır" diyen Özlem Dağ, eğitim sektörü ve Bahçeşehir Kolejinin hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim sektörü bu yıl büyük oyuncuların yaşadığı krizlere tanıklık etti. Bahçeşehir Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılına nasıl girdi ve nasıl devam ediyor?

Eğitim sektörü ve ülkemiz adına üzücü gelişmelere şahit olduk. Krize özne olan kurum-ların ötesinde tüm sektör ama en çok da öğrenciler ve öğretmenler zarar görüyor. Sorunun çözüme ulaşması da yine en çok bizleri memnun ediyor.

Kurum olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için her zamanki gibi kapılarımızı herkese açık tuttuk. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması için gelen her talebe olumlu karşılık verdik.

Kaç kampüsünüz var, yeni kampüsler açılacak mı? Yatırımlar sürüyor mu?

Bahçeşehir Koleji olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılına Türkiye'nin 61 ilinde 128 kampüsle başladık. Önümüzdeki dönem için eğitim yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılında İstanbul'da Göktürk Kampüsümüzü açacağız.

Türkiye genelinde ise Kumluca, Bolu, Zonguldak, Konya,  Ankara  Eryaman,  İzmir  Kuzey, Ünye, Nevşehir ve Fethiye kampüslerimizi hayata geçireceğiz. Önümüzdeki ay içerisinde tanıtım toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bu yıl 78 bin olan öğrenci sayımız ve 12.500 olan çalışan sayımız da yine önümüzdeki dönem yeni kampüslerimizle artış gösterecek. Eğitim yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmemizin arkasındaki motivasyon ise herzaman dile getirdiğimiz gibi; 'Daha çok çocuğu kaliteli eğitimle buluşturmak.' Nitelik olmadan niceliğin bir anlamı olmadığını çok iyi bilen bir kurumuz.

Eğitim sektöründe istikrar konusunun da öne çıktığı bir dönemdeyiz, bu konuda neler söylemek istersiniz?

İstikrarı birçok açıdan ele alabiliriz. Eğitim altyapısının sürdürülebilirlik üzerine kurulması, akademik tutarlılık ve gelişim, kurumların ticari istikrarı konuları bir bütündür. Bütüncül olarak eğitimde istikrar, olmazsa olmazdır. Kurucumuz Enver Yücel'in, eğitimde özel okulların payının yükseltilmesi gerektiği söylemi, burada daha da önem kazanıyor.

Özel eğitim kurumlarının güvenirliğinin de soru işaretleri yarattığı bir ortamda, özel okulların eğitimdeki payının artırılması konusu neden önemli?

Özel okulların eğitimdeki payı ülkemizde hâlâ çok düşük. Bu anlamda yurt dışı örneklerine bakarsak bu oranın yüzde 15'leri bulduğunu görüyoruz. Devletin özel okullar üzerinde sıkı bir denetim mekanizması kurmasının ancak rolünün denetimle sınırlı kalmasının önemli avantajları var. Her ne kadar son dönemde yaşanan krizle birlikte bakışlar özel eğitim kurumlarına dönmüş olsa da ülkemizin en istikrarlı kurumlarının da yine özel eğitim kurumlan olduğunu görüyoruz.

Bizim de Bahçeşehir Koleji olarak bağlı bulunduğumuz Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan, 52 yıllık bir kurum. Cumhuriyet tarihinin önemli bir dönemine şahitlik eden, yeni nesiller yetiştiren bir kurumdan bahsediyorum. Uğur Dershanesi ile üniversiteye hazırlanan öğrencilerin torunları, bugün Bahçeşehir Kolejinde öğrenim görüyor. İlk Bahçeşehir Koleji mezunlarımızın çocuklarından anaokulu öğrencilerimiz var. Dolayısıyla eğitimden aldığını eğitime yatıran tüm kurumlar gibi biz de bir eğitim geleneği oluşturduk.

2020-2021 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok var ancak hem eğitim kurumlarında hem de ailelerde önümüzdeki dönemle ilgili hazırlıklar başladı. Bahçeşehir Koleji olarak önümüzdeki yıl için planlamalarınız ne yönde?

Bir sonraki yıl için bursluluk sınavları ve takip eden süreçte kayıtlar ikinci dönem sonrası başlıyor. Bahçeşehir Koleji Bursluluk Sınavlarımız bu yıl 4, 5, 6 ve 7'inci sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak ortaokul bursluluk sınavımızı 22 Şubat'ta; 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak lise bursluluk sınavımızı 29 Şubat'ta gerçekleştireceğiz. Yeni açacağımız kampüslerle birlikte bu yıl toplamda 138 kampüsümüz için öğrenci kaydı almaya başladık.

Yeni kampüslerimizin planlama çalışmaları hızla devam ediyor. Öğrenci ve çalışan sayısı her geçen yıl artan bir kurum olarak eğitim modellerimizin aynı kalitede uygulanması, yeni eğitim modellerinin yeni öğretmenlerimiz tarafından içselleştirilmesi için meslek içi eğitimlerimiz yıl boyu devam ediyor. Tüm eğitim modellerimizin tasarlandığı ve planlandığı genel müdürlüğümüzde görev yapan eğitim yöneticilerimiz, yıl boyu kampüs ziyaretlerinde bulunuyor. Önümüzdeki yıl için planlamalarımız da yeni kampüslerimizi de kapsayacak şekilde bu minvalde devam ediyor.

Eğitim öğretim yılından bu yana öğretmenler de çok konuşuluyor. Öğretmen eğitimleri, çalışma koşulları vb. Bahçeşehir Koleji'nde öğretmenlerle ilgili çalışmalarınız neler?

Her zaman söylüyoruz: "Öğretmenler bizim en değerli yatırımı-mızdır." Her şeyden önce Bahçeşehir Koleji bir öğretmen okulu. Kurucumuz Enver Yücel ve Semra Yücel dahil olmak üzere Bahçeşehir Kolejinin kurucu kadrosunun tamamı öğretmenlerden oluşuyor. Bu kadro daha sonra hem eğitim yöneticiliği hem eğitim işletmeciliği konusunda ders olarak okutulacak nitelikte büyük işler başarıyorlar. Bahçeşehir Koleji olarak bu temel üzerinde yükseldiğimiz için öğretmenlerimiz her zaman baş tacımız.

"Öğretmenlerimize en iyi şartları sunmak için çalışıyoruz"

"Bu yıl Türkiye genelinde 12.500 öğretmenimiz vardı. Önümüzdeki yıl bu sayı artacak. Bahçeşehir Kolejinde öğretmenlerimize özgürce çalışabilecekleri ve mesleklerini icra edebilecekleri, 21. yy. teknolojisiyle donatılmış çalışma ortamları sunuyoruz. Öğretmenlerimizi, eğitime dair her şeye kolayca ulaşabilecekleri olanaklarla mesleki ve kişisel gelişimleri konusunda destekliyoruz. Öğretmenlerimize Bahçeşehir Üniversitesinde yüksek lisans olanağı, çocuklarına yüzde 100'ü bulan oranlarda eğitim bursu, kariyer ve kişisel gelişim eğitimlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı projelere katılma olanağı gibi mesleki gelişim imkanları sunuyoruz. Öğretmenlerimiz ABD'den Hong Kong'a dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren BAU Global ağı ile dünyada eğitime dair tüm gelişmeleri yerinde gözlemleme ve projelere katılma imkânı buluyorlar. Tüm öğretmenlerimize tamamlayıcı sağlık sigortası güvencesi sunuyoruz ki bu da Türkiye'de bir eğitim kurumunda bu kapsamda yapılan ilk uygulama."

 


Geri Dön