28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın yeni koleji Samsun'da!

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın yeni koleji Samsun'da!

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 18 ilde bulunan kolejlerine bir yenisini Samsun 'da ekledi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Samsun 'da açtığı Bahçeşehir Koleji ile birlikte 19 şehirde eğitim vermeye başladı



Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 18 ilde bulunan kolejlerine bir yenisini Samsun 'da ekledi. Canik ilçesinde inşa edilen ve yeni öğretim yılında eğitime başlayacak olan 800 öğrenci kapasiteli Samsun Bahçeşehir Koleji, önceki gün törenle açıldı. 14 dönümlük arazide 11 bin metre kapalı alan üzerine kurulan kolej, dünyanın en iyi kolejlerinin olanaklarıyla yarışıyor. Kolej kampüsünde, anaokulu ve ilköğretim okulunun yanı sıra 300 kişilik kapalı tiyatro salonu da bulunuyor.

“Özel öğretimin payı ”

Kişiye özgü öğrenim modeline göre tasarlanan kütüphaneye sahip kolejde fen, matematik ve bilgisayar laboratuvarlarıyla görsel sanatlar, müzik atölyeleri, spor salonu, sportif beceri ve koordinasyon merkezi de yer alıyor.

Törende konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve TÖDER Başkanı Enver Yücel şunları söyledi: “Ülkemizde eğitimin yüzde 98 'i devlet eliyle yapılıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde yalnızca devlet eliyle sürdürülen bir eğitim hizmeti anlayışı yok. Özel öğretimin eğitim içindeki payının en kısa zamanda yüzde 10 'lar seviyesine çıkarılması hedef alınmalı.

Bugünün dünyasında önemli olan eğitimin kimin tarafından yapıldığı değil, kalitesi ve kaliteli eğitime herkesin ulaşabilmesidir. Eğitimin bir an önce sivilleştirilmesi gerekmektedir. Biz, bu misyonla yola çıktık ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak 2003 yılında Anadolu 'ya açıldık. çünkü Türkiye İstanbul 'dan ibaret değil. Kendimizi İstanbul 'a hapsedemezdik. Türkiye 'yi kucaklayan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Farklı illerde okuyan öğrencilerimizi kaynaştırmak, birbirlerinin kültürlerini ve geleneklerini bizzat yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Bu çerçevede öğrenci değişim programıyla öğrencilerimiz farklı illerdeki Bahçeşehir Kolejleri 'nde okuyor.

Samsunlu da, Vanlı da, Diyarbakırlı da, Konyalı da, İstanbullu da, Antalyalı da, Balıkesirli de, Bursalı da gelip burada isterlerse okuyabilecek. Samsunlu yavrumuz da İstanbul 'un fethini sadece kitaptan okuyarak değil, İstanbul 'daki okullarımıza gelerek yerinde öğrenebilecek. ”
Vatan/KENAN BUTAKIN


Geri Dön