Bahçeşehir Üniversitesi Silikon Vadisi'ndeki kampusune kavuştu!
Bahçeşehir Üniversitesi, Berlin'den sonra bir kampus da ABD'nin Silikon Vadisi'nde açtı. Üniversite, Google, Facebook, Apple'ın da olduğu bölgedeki kampusu teknoloji ve inovasyon merkezi olarak kullanacak
'Kampusum Dünya' şiarıyla yola çıkıp dünyanın farklı noktalarında kampus ve merkezler açarak öğrencilerine dünyanın her yanını eğitim alanına çeviren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Berlin'den sonra yeni kampusunu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Silikon Vadisi olarak bilinen bölgesinde açtı.
Google, Facebook, Apple, Intel, Cisco, Oracle, HP, Yahoo, eBay gibi dünya devlerine ait merkezlerin yer aldığı Silikon Vadisi'nde açılan bu kampus, BAU öğrencileri tarafından teknoloji ve inovasyon merkezi olarak kullanılacak.
DERSLER STANFORD'DA
Bahçeşehir Üniversitesi'nin Starters Lab. işbirliğiyle kurulan bu kampusta Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri yıl boyunca Stanford Üniversitesi ile ortak düzenlenen derslere katılacak ve Silikon Vadisi'nde yer alan teknoloji lideri şirketlerde staj ve çalışma imkanı yakalayacak.
Kurulduğu günden bugüne kadar uluslararası üniversite olma vizyonuyla hareket eden Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ABD'deki eğitim ağına 7 yıl önce Washington DC'deki dil okuluyla başladı. Öğrencilerine yabancı dil hazırlık sınıfını ABD'nin başkenti Washington'da okuma fırsatı sunuyor.
40 SENEDE GELECEĞİMİZ YERE 13 YILDA ULAŞTIK
Bahçeşehir Üniversitesi Silikon Vadisi Kampusu açılışında konuşan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel şöyle dedi:
'BAU olarak, 30 - 40 yılda gelinecek noktaya 13 yılda ulaştık. Gerek öğrenci sayısı, gerek akademisyen sayımızla önemli yollar kat ettik. Bahçeşehir Üniversitesi'nin en önemli özelliği, uluslararası ilişkilerdeki başarısıdır. İlk olarak yedi yıl önce Washington Kampusu'nu, geçtiğimiz günlerde de Berlin Kampusu'nu açtık. Her öğrencinin yurt dışında olmasını, eğitimlerine oralarda devam etmesini istedik. Ulusal değil uluslararası alanda rekabet etmek isteyen bir üniversiteyiz. ABD'nin dünyaca ünlü üniversiteleri nasıl dünyanın dört bir yanına üniversite açıyorsa biz Türk üniversiteleri de bunu başaracak güçteyiz. İşte bu yer bunun göstergesi. Üniversiteler artık kapalı kampuslar yerine açık ve üretken bir yapıya dönüşüyor. BAU uluslararası çalışmalarda çok önemli adımlar atmıştır. Üniversitemizde 64 farklı ülkeden bin 500'e yakın yabancı öğrenci eğitim görüyor. Yabancı öğretim üyemiz yüzde 6'yı geçmiştir. BAU Silikon Vadisi Kampusu ile gelecek için önemli adımlar atacağız. Üniversite kavramı artık değişti ve sınıfların, kampusların ötesine geçti. Hedefimiz Amerikan üniversitelerinin geldiği seviyeye gelmek. Bütün dünya şunu bilmelidir, bu topraklar verimli. Bu topraklarda teknoloji yetişiyor ve bu teknoloji büyük şirketlere dönüşüyor. Biz de gelişmeye katkıda bulunmak isteyen mühendislik öğrencilerimizi Silikon Vadisi'ne göndermeye karar verdik. Biz BAU olarak teknolojinin kalbine yerleşmiş oluyoruz. Bu kampusle kuluçka merkezimizi buraya yerleştirmiş olduk. Bundan sonra isteyen öğrencimiz teknoloji, girişimcilik eğitimi için buradan yararlanacak. Özellikle mühendislik fakültesi öğrencilerimiz için burayı çok etkin kullanacağız' dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Silikon Vadisi kampusunda yapılacak çalışmalarsa şöyle:
- Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğrenim gören mühendislik fakültesi öğrencileri teknoloji, inovasyon ve yazılım konularında çalışmalarını silikon vadisi kampusunda yapılabilecek.
- Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler yaz okulu ve düzenlenecek kısa dönemli eğitimlerini silikon vadisi kampusunda alabilecek.
- Yüksek lisans ve doktora programları kapsamında öğrencileri silikon vadisinde eğitim alabilecek.
- Teknoloji, yazılım, inovasyon, endüstri, mekatronik, girişimcilik alanında eğitim almak isteyen öğrenciler silikon vadisini kullanabilecek.
- Bahçeşehir Üniversitesi mühendislik fakültesi ortak projelerini ve teknoloji alanındaki çalışmalarını Silikon Vadisi kampusunda yapacak.
- CO-OP Silikon Vadisi ofisi açılarak öğrencilerin silikon vadisinde CO-OP yapması sağlanacak.
CAMBRİDGE'DE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ
Bahçeşehir Üniversitesi, ABD'nin üniversite kenti Boston'da bulunan ve MIT, Harvard gibi üniversitelerin de yer aldığı Cambridge Innovation Center'da 'Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi' açtı. Geçen hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de bu merkezi ziyaret etti. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri bu merkezde diledikleri zaman giderek çalışma ve araştırmalara imza atabiliyor. Müfredatlar ve programlar öğrencilerin bu yıl Boston'daki merkezde de eğitim görebileceği şekilde düzenleniyor.
İLETİŞİMİN KALBİNDE EĞİTİM
İletişim Fakültesi öğrencileri medya ve iletişim dünyasının merkezi sayılan New York'ta eğitim alabiliyor. Öğrenciler burada Fox, NBC, Flickr, Grey gibi şirketlerin yöneticileri ve NYU hocalarıyla ortak bir programa dahil oluyor. Mimarlık Fakültesi öğrencileri Japonya, ABD ve Letonya'da şu an yaz programlarında eğitim görüyor. Floransa, Fas, Londra yine Mimarlık fakültesi öğrencilerinin eğitim aldığı diğer ülkeler. Hukuk Fakültesi öğrencileri Max- Planck Enstitüsü ve Harvard Üniversitesi'nde her dönem ders görüyor. Kansas üniversitesi ile yapılan ortak çalışma her iki ülkede de eş zamanlı yapılıyor.
İNGİLİZCE'Yİ ANAVATANINDA ÖĞRENMEK
Bahçeşehir Üniversitesi diğer üniversitelerden farklı olarak, Erasmus gibi değişim programlarının dışında tamamen kendine has sağladığı olanaklarla öğrencilerine dünyanın birçok yerinde eğitim imkanı sunuyor. Bahçeşehir Üniversitesi'ne adım atan bir öğrenci İngilizce'yi ana vatanında, ABD'nin başkenti Washington'da bir yıl hazırlık eğitimi alarak öğrenebiliyor. Lisans eğitimine başladığı birinci sınıftan itibaren de anlaşmalı olduğu üniversitelerde güz ya da yaz döneminde öğrenim görebiliyor. Örneğin Genetik Bölümü öğrencileri Yale Üniversitesi'nde bu alanda dünyaca tanınmış Türk doktor Prof. Murat Günel'in laboratuarlarında ve bizzat ABD'de yanında çalışarak eğitim alıyor. Bu öğrencilerin tamamı burslu olarak eğitim görüyor.Mühendislik Fakültesi öğrencileri Silikon Vadisi'nde açılan kampusta ve Stanford Üniversitesi'yle yapılan anlaşmayla ABD'ye giderek yaz boyunca bu üniversitede eğitim alabiliyor. Bu öğrenciler anlaşma gereği Stanford Üniversitesi'nin kampusunda kalıyor ve Üniversite'nin hocalarından dersler alıyor. Ayrıca Silikon Vadisi'nde yer alan Google, Apple, Intel, Facebook, Twitter gibi şirketlerin yöneticileri de yaz süresince öğrencilere dersler veriliyor ve bu şirketler yerlerinde ziyaret ediliyor.
HONK KONG'DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Bunlara ilave olarak Berlin kampusu ve Silikon Vadisi kampusunun açılması ve yeni dönemde Honk Kong'da çalışmalar başlanması Bahçeşehir Üniversitesi uluslararası çalışmalarının büyüklüğünü göstermekte. Gelecek yıl her fakültenin ders programlarını Berlin'deki yerleşkeye uygun şekilde düzenlemesi yapılıyor. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri öğrenimlerinin bir kısmını İstanbul, bir kısmını da Berlin'de tamamlayabilecek.
Kısacası 'Kampusum Dünya' anlayışıyla Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine gerçek manada yurtdışında eğitim imkanı sunuyor. Pek çok üniversitede öğrenciler yalnızca Erasmus programlarıyla değişim yapabiliyor, BAU bunu bir kademe daha yukarı taşıyor ve her öğrenciye alanıyla ilgili bir üniversitede yurtdışı deneyimi şansı tanıyor. Üstelik bu programların içerikleri öğrencilere özel hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi tüm dünyaya yayılmış 22 noktada 'kampusum dünya' anlayışıyla öğrencilerine eğitim imkanı sunuyor.
FACEBOOK'TA ÖĞRENİYORLAR
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Silikon vadisi kampusunda eğitim gören öğrenciler bir yandan Stanford Üniversitesi'nde derslere devam ederken bir taraftan da dünyanın en önemli bilişim ve teknoloji firmalarında stajlarına devam ediyor. Öğrenciler günde 4 saat mühendislik bilimleri dersi görürken Cisco, Facebook, İntel gibi firmalarda çalışmalarını sürdürüyor.
Bahçeşehir üniversitesi Silikon Vadi projesinde öğrencilere Debbie Lynn Phiefer koçluk yapıyor. Phiefer öğrencilerin Silikon Vadisinde büyük şirketlerle kuracağı ilişkiler öğrencilerin bireysel yönelimler ve proje çalışmalarından sorumlu. Öğrenciler 23 Haziran da silikon vadisine giderek eğitimlerine başladı.
Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerini kapsayan proje, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanını kapsıyor. Proje kapsamında her yıl mart ayı sonunda belirlenecek öğrenciler yaz aylarında silikon vadiye giderek programa katılacaklar.
Akşam