28 / 04 / 2024

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin'de ofis açtı

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin'de ofis açtı

Bahçeşehir Üniversitesi, Berlin'de kurulacak Alman-Türk Üniversitesi için çalışmaları yakından yürütmek amacıyla ofis açtı



Bahçeşehir Üniversitesi, Almanya ve Avrupa genelinde üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla ilişkilerini güçlendirmek, Avrupa'daki Türklerin entegrasyonuna katkıda bulunmak ve Berlin'de kurulacak Alman-Türk Üniversitesi için çalışmaları yakından yürütmek amacıyla önceki gün Berlin İrtibat Ofisi'ni açtı

Açılışa, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Berlin Eyaleti Yabancılar Sorumlusu Günter Piening, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı. Açılış konuşmasını Berlin Adalet Bakanı Gisela von der Aue yaptı. 
Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ile Rektör Prof. Deniz Ülke Arıboğan da açılışta hazır bulundu.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Bahçeşehir', Berlin'de irtibat ofisi açtı

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin'de kurulacak Alman-Türk Üniversitesi'nin ilk adımını attı. Berlin'de İrtibat Ofisi açtı. Wissenschaftforum binasındaki İrtibat Ofisinin açılışına, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Berlin Adalet Bakanı Gisela von der Aue, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Berlin Eyaleti Yabancılar Sorumlusu Günter Piening, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.
Enver Yücel, hedeflerinin Almanya'da uygulamalı bilimler yüksekokulu açmak olduğunu, bu amaçla Almanya'da mesleki eğitimde önemli projeler yapmış `F+U' ile birlikte bir proje başlattıklarını açıkladı: "Berlin'deki üç yıl önce kurulmuş olan `İBA Enternasyonal Uygulamalı Bilimler Okulu'nu önümüzdeki iki- üç ay zarfında Berlin senatosuna başvurarak F+U-BU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürmek istiyoruz."
Radikal


Geri Dön