30 / 04 / 2024

Bahçeşehir ve Ataşehir'de yeni projelere yoğun talep!

Bahçeşehir ve Ataşehir'de yeni projelere yoğun talep!

Emlak piyasasında durgunluk projelerin krize rağmen durmadığı Ataşehir ve Bahçeşehir'de aşıldı



Emlak piyasası yaklaşık bir yıllık durgunluk döneminin ardından hareketlenmeye başladı. Durgunluğa rağmen projelerine ara vermeyen inşaat şirketleri, kredi faizlerini düşüren bankalar ve fiyatların artık dip seviyeye ulaştığına inanan emlak alıcıları biraraya gelince kasım ayı itibariyle emlak ofisleri yeniden dolmaya başladı. Yeni projelerin yapıldığı hemen hemen tüm bölgeler emlakta satışların hareketlendiği bölgeler arasında geliyor. Ancak bu hareketlilikten diğerlerinden daha fazla nasibini alan yerler var ki bunların başında Ataşehir ve Bahçeşehir bölgeleri geliyor. Reality World Genel Müdürü Hilmi Işıkören Ataşehir ve Bahçeşehir'in hareketlilikten en fazla nasibini alan yerler olduğunu söyledi.

Kemerburgaz ve Zekeriyaköy'de yaprak bile kımıldamıyor

Ancak bu bölgelerdeki hareketliliğe rağmen satışlarda yaprağın bile kıpırdamadığı bazı bölgeler de bulunuyor. Bunların başında Kemerburgaz ve Zekeriyaköy bölgeleri geliyor. Işıkören, bu bölgelerdeki durgunluğun sebebinin realize olmayan ce hala çok yüksek seviyelerde olan konut fiyatlarından kaynaklandığını söylüyor.

Işıkören, “Bu bölgelerde konut fiyatlarının hala çok yüksek olması nedeniyle alıcıların bu bölgeler konusunda geri duruşu söz konusu” diye konuştu.

Bahçeşehir'de fiyatlar 59 bin TL'ye indi , satışlar arttı

Avrupa Yakası'nda Bahçeşehir bölgesi krize rağmen yeni projelerin en fazla yapıldığı yerlerin başında geliyor. Bölgede çok sayıda şirketin krizin tam ortasında bile projeye başlaması, emlakta güvenin sağlamasıyla birlikte satışa dönüştü. Bölgede, Ağaoğlu'nun My City Bahçeşehir, Kuzu Grup'un Spradon, Toki'nin Uphill Court Bahçeşehir projesinde satışların yüzde 75'inden fazlası tamamlandı.

Bunun yanı sıra Fi Yapı, Fiyaka Bahçeşehir projesinde 59 bin TL'den başlayan fiyatlarla daha ilk haftadan hızlı bir satış rakamı yakaladı. Remax Kom ofisinden gayrimenkul danışmanı Neşe Baysu, “Uygun fiyatlar ve projelerde 120 aya varan vade seçenekleri müşterilerin ilgisini çekiyor” dedi.

Eski Ataşehir'den Batı'ya göç arttı, 3+1 daireler doldu

Anadolu Yakası'nda talebin en fazla artığı yer ise Ataşehir bölgesi oldu. Bölgede devam etmekte olan sadece iki proje kaldı. Ağaoğlu'nun My Residence projesi ve Varyap'ın Varyap Meridian projesi bunlar arasında geliyor. Kalan projelerde ise satışların neredeyse tamamı bitti. Remax Doruk ofisinden Ercan Ünver, ofise gelenlerin 10'da 8'inin kiralıktan çok satılık ev sorduğunu söylüyor.

Ünver, hareketin eski Ataşehir'den Batı Ataşehir'e doğru kaydığını, aynı bölge içinde de yer değişimlerinin olduğunu 2+1 evlerde oturanların bölgedeki diğer projelerde 3+1 evlere geçtiğin kaydetti. Ünver, bölgede yeni proje yapan şirketlerin topraktan projelerine talebin ise çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.
Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön