28 / 04 / 2024

Salih Kuzu Çengelköy ve Bahçeşehir'de iki yeni bahçeli ev projesine başlıyor!

Salih Kuzu Çengelköy ve Bahçeşehir'de iki yeni bahçeli ev projesine başlıyor!

İstanbul'da bahçeli evi her zaman savunan ve projelerini bu yönde geliştiren Dekar DK, Bahçeşehir'de geliştirdiği Asmalı Evler Projesi'ndeki 1. etabın yüzde 70'ini, tüm projenin ise yüzde 50'sini sattı. Dekar DK'nın yeni hedefi ise Çengelköy ve Bahçeşehir



“Her eve bir bahçe” anlayışıyla Dekar DK tarafından Bahçeşehir’de inşa edilen Asmalı Evler Projesi’nin birinci etabı Kasım 2012’de, ikinci etabı Haziran 2013’te ve 3. etabı da 2013 sonunda sahiplerine teslim edilecek.

Bahçeli evin batı ülkelerinde yüzde 80’den fazla kullanıldığına dikkat çeken Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, İstanbul’un kent merkezinde böyle bir arsa imkanı kısıtlı olduğu için merkezde gerçekleşen projelerin çok katlı ve rezidans türünde olduğunu söyledi. Resmi bir istatistik olmamakla birlikte Türkiye’de insanların ancak yüzde 30’unun bahçeli evlerde oturduğunu söyleyen Kuzu, “Bu konuda batı gibi ileri bir seviyeye gelmemiz gerekiyor. Merkezde arsası olanlarda daha fazla kazanmak için çok katlı projeleri tercih ediyor” dedi.

“BAHÇELİ EVİ SEVDİK, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yıl sonuna kadar birisi Çengelköy, diğeri yine Bahçeşehir’de olmak üzere iki projeye daha start vereceklerini belirten Kuzu, projeler hakkında bilgi aktardı. Çengelköy’de 15 bin metrekare arsa üzerine 120 bahçeli villa yapacaklarını belirten Kuzu, “Buranın ilk etabına 35 milyon lira, ikinci itabına ise 55 milyon liralık kaynak aktaracağız. Üçüncü etap içinde hazırlıklar devam etmekte” dedi.

Kendilerinin bahçeli evi sevdiğini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Kuzu, Bahçeşehir’de başlayacakları yeni projenin 22 bin metrekare arsası olduğunu söyledi. Yılın sonuna doğru satışa başlayacaklarını söyleyen Kuzu, “Bahçeşehir’deki ikinci bahçeli projemizde de 120 konut olacak. Detaylar şekillendiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

İstanbul’da arsanın sorun olduğunu hatırlatan Kuzu, “Merkezden 45 dakika kadar uzaklaşıldığında bahçeli ev yapmaya uygun geniş araziler mevcut. Ama bunun için ulaşım imkanlarının gelişmesi gerekiyor. Çocuk büyütmek için gerekli olan bahçeli evdir aslında. Biz kullanılabilir alanı biraz daha küçük olmasına rağmen satın alınabilecek fiyatlarda bahçeli evler üretiyoruz. Satıştaki başarımız da bunun bir göstergesi” dedi.

DEKAR DK EKONOMİK YAVAŞLAMADAN ETKİLENMEDİ

Yılın ilk yarısında ekonomini soğutulmasının Türkiye açısından biraz sağlıklı olduğunu dile getiren Kuzu, İnşaatın bur süreçlerden biraz geç olsa da iyi etkilendiğini söyledi. İnşaat sektörünün iyileşmede ve gerilemede yavaş hareket etmesinin doğal olduğunu hatırlatan Kuzu, “Yılın ikinci çeyreği ile birlikte satışların daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Tabi birde her firma ekonomiden aynı ölçüde etkilenmiyor. Örneğin biz hiç etkilenmedik. Hatta satışlarımız bizim planlarımızdan daha iyi gitti” dedi.

 “SATIŞLARIMIZIN YÜZDE 30’U REFERANSLA GERÇEKLEŞTİ”

Asmalı Evler Projesi ile yatırımcılara yüksek bir prim sağlayacaklarını ifade eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Satışlarımızın yaklaşık yüzde 30’luk kısmını referans kanalıyla yapmış olmamız, Dekar DK markasına duyulan güveni ve insanların alışılagelmiş yapılarının dışında ‘az katlı bahçeli ev’ konseptine olan ilgisini göstermektedir” dedi.

Çalışma hayatı boyunca 3 bine yakın bahçeli ev inşa ettiğini söyleyen Salih Kuzu, “Gayrimenkul sektöründe uzun yıllara dayanan deneyim neticesinde kurmuş olduğumuz Dekar DK’da,  özellikle bahçeli ev konseptine yoğunlaşıyoruz. Yapılanmamızı, toplu konut projelerinden ziyade, sınırlı sayıda konutun olduğu kişiye özel yaşam alanları inşa etme vizyonu üzerine kuruyoruz. Bu sayede, müşterilerimiz için, kendini ayrıcalıklı hissedebileceği, özgün yapılar tasarlıyoruz. Bahçeşehir’de konut sahibi olmak isteyenlerin önemli bir bölümünün tercihi bahçeli ev oluyor”  dedi. 

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön