14 / 05 / 2024

Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'nin ihalesi sonuçlandı!

Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'nin ihalesi sonuçlandı!

İlkinde Eskidji tarafından 22 milyon liradan ihaleye çıkan Bahçeşehir Yıldızlar Koleji, 2. kez Turyap tarafından 19 milyon 155 bin TL ile satışa sunulmuştu. Kolejin satışı yine gerçekleşemedi...



TOKİ, Turyap müzayedesi ile 27 Haziran'da Bahçeşehir'de yer alan Yıldızlar Koleji'ni satışa sunmuştu. Ancak alıcı çıkmadı. Yıldızlar Koleji 6 Mart'ta da Eskidji tarafından satışa çıkarılmış ancak yine olumlu sonuç alınamamıştı. 


Başakşehir Hoşdere'de yer alan ve 7 bin 435 metrekarelik alana sahip Yıldızlar Koleji'nin fiyatı Eskidji tarafından satışa çıktığında 22 milyon TL'ydi, 27 Haziran'da Turyap tarafından yapılan ihalede ise 19 milyon 155 bin TL olarak belirlenmişti. 


Yıldızlar Koleji'nde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veriliyor. Yap işlet devret modeline uygun olarak 25 yıldır kira sözleşmesi olan Yıldızlar Koleji'nde kiracının aykırı davranışları ile  TOKİ  tarafından sözleşme feshedilmişti. 


Yıldızlar Koleji'nde 1040 metrekare bodrum kat, 890 metrekare zemin katı, 890 metrekare 1. normal kat, 890 metrekare 2. normal kat, 950 metrekare 3. normal kat bulunuyor. Toplam 5 katlı tasarlanan kolejde 4 bin 660 metrekarelik alanlı bina mevcut. 


Çevresi bahçe duvarı ile çevrili olan ve aydınlatmanın bulunduğu Yıldızlar Koleji'nde yüzde 25 peşinat ödeniyor ve 36 ay ise taksit yapılıyor. Yıldızlar Koleji'nde bilgisayar destekli uluslarası projeler, Dil Gelişim Merkezi, ücretsiz kurslar, yabancı dil eğitimi, ikinci yabancı dil eğitimi,  yazışma, spor alanları, tiyatro, etüt imkanları, yarışma, öğrenci değişim programları, yaz - kış dil okulları, yurtdışı gezileri bulunuyor. 


Yıldızlar Koleji'nin imar durumu!


Bahçeşehir Yıldızlar Koleji nin ihalesi sonuçlandı!


TOKİ tarafından satılacak özel eğitim tesis alanı hakkında Başakşehir Belediyesi'nin imar kayıtları şöyle;


1 - Mer'i İmar Planı ve mevzuatına uygun olarak boş arsa için inşaat şartları aşağıda gösterildiği şekilde tanzim edilerek imar durumu ile yalnız proje tanzim edilebilir, inşaat yapılamaz. Bu imar durumunun süresi 1 yıl olup, imar planında ve mevzuatında bir değişiklik olması halinde hiçbir hak iddia edilemez. 


2 - Yapı ruhsatı müraacatı esnasında İSU' den alınacak tasdikli fosseptik veya kanal projesi, ısı yalıtım projesi ve raporu, zemin etüd raporu, itfaiye onayı, Kadastro Müdürlüğünden alınacak röperli kroki, bloğun çekme mesafelerini gösterir inşaat istikamet rölevesi, tabii zemin ve yol kotları gösterir plan kotesi, gerekli görüldüğü takdirde muhtelif en-boy kesitleri ve detay projeleri mimari ve statik projelere eklenecektir. 


3 - İMAR UYGULAMASINA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER 


3.1. Parselin yüz aldığı yol imar kanunun 23. maddesine tabi olup, Müdürlüğünden ilişiği kesilmeden uygulama yapılamaz. 


3.2. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik ile yürürlükteki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Otopark ve Sığınak Yönetmeliklerine göre uygulama yapılacaktır. 


3.3. Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz. 


3.4. Belirlenemeyen yol genişlikleri ile kadastral sınırlar göz önünde bulundurularak, terk, satın almalar ve blok ebatları inşaat istikamet rölevesi belirlenecektir. 


3.5. İlgilisinin sunduğu evraklara, uygulama imar planına ve imar planı notlarına göre tanzim edilmiş olan imar durumu, yapılanma şartlarını göstermekte olup söz konusu parselin kapsayan, ifraz işlemlerinden kaynaklanan ve imar uygulamalarını etkileyen işlemler 18. madde uygulama bürosunun sorumluluğundadır. 


3.6. Zemin Etüdü yapılmadan uygulama yapılamaz.


Bahçeşehir Yıldızlar Koleji nin ihalesi sonuçlandı!


Yıldızlar Koleji iletişim

Gül Mahallesi, Sedef Sokak, Bahçeşehir 2. Kısım, BAŞAKŞEHİR -  İstanbul 

Telefon : (212) 669 66 00


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön