29 / 04 / 2024

Bahri Umar'ın arazisi 'Hanımın Çiftliği'ne dönüştü

Bahri Umar'ın arazisi 'Hanımın Çiftliği'ne dönüştü

Adana'da 'Hanımın Çiftliğ'i dizisinin çekildiği evin sahibi çiftçi Bahri Umar, dizi sayesinde 1 milyon TL'lik yeni çiftliğin sahibi oldu



Kanal D'de yayımlanan ‘Hanımın Çiftliği' dizisinin çekildiği Hakkı Ağa Çiftliği'nin sahiplerinden 44 yaşındaki Bahri Umar, dizi sayesinde cebinden tek kuruş harcamadan görkemli bir çiftlik evine kavuştu.
Kavun-karpuz, buğday ve mısır tarımı yapan Bahri Umar, kendini ‘en şanslı çiftçi' olarak görürken, dizi biter bitmez yaklaşık 1 milyon liraya mal olan yedi odalı, 580 metrekarelik çiftlik evine taşınacağını söyledi. Umar, yapımcı şirket Gold Film'in yöneticileri ve yönetmen Faruk Teber'in Adana'da onlarca çiftliği gezdiğini ancak sonunda merhum kayınpederi İsmail Hakkı Ünver'in mirası olan Hakkı Ağa Çiftliği'nde karar kıldıklarını belirtti. Bahri Umar, “Başımıza talih kuşu konmuş gibi oldu. Böylesine güzel bir çiftlik evine sahip olacağımızı aklımın ucundan geçirmezdim.
Çiftlikte 120 metrekarelik evi yıkıp, arsasına 35 günde 40- 45 kişi gece gündüz çalışarak bu çiftlik evini yaptılar. Büyük emek ve masraf edildi. Biz de dizi ekibine en güzel şekilde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz.
Sabah erkenden çiftlik işlerini halledip, dizi ekibine çiftliği bırakıyoruz” diye konuştu. Umar, 50 yıl öncesinin atmosferini yaratmak için çoğu antika mobilyalarla döşenen çiftlik evinin dizi sona erdiğinde boşaltılacağını, eşi Derya Umar'la birlikte çelik konstrüksiyondan yapılan binayı zevklerine göre döşeyeceklerini anlatan

Hasan Şaş'ın ilgisi yok
Bahri Umar, çiftlik evinin yanına uygun bir havuz yaptırıp oğlu Hakkı Boran Umar'ın isteğini de yerine getireceğini ifade etti. Umar, Adanalı futbolcu Hasan Şaş'ın dizinin çekildiği çiftliği satın aldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, onunla hiç görüşmediğini söyledi. Umar, “Galatasaraylıyım, hemşerimiz Hasan Şaş'ı da çok severim. Ama çiftliğimizle kendisinin bir ilgisi olmadı. Çiftliğimizi de kimseye satmayı düşünmüyoruz” dedi. Dizi oyuncularını ve çekim ekibinin kendi evlerindeymiş gibi hissetmeleri için titizlik gösteren ve her türlü kolaylığı göstermeye çalışan Bahri Umar, dizide küçük bir rolde oynama konusunda Yönetmen Faruk Teber'den teklif aldığını, ancak kabul etmediğini söyledi.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

HANIMIN KIYAĞI

'Hanımın Çiftliği' dizisinin çekildiği Hakkı Ağa Çiftliği'nin sahibi Bahri Umar, tek kuruş harcamadan görkemli bir eve kavuştu. Dizinin biteceği günü iple çekiyor

- Bahri Umar, şans kapıyı çalana kadar kavun-karpuz, buğday ve mısır tarımı yapan bir çiftçiydi. 
- Gold Film yapımcıları bir gün Adana'ya geldi. Umar'ın çiftliğini gezdi. Çekimleri burada yapmaya karar verdi. Dizide küçük bir rol de teklif edildi ama o kabul etmedi.
- Önce 120 metrekarelik ev yıkıldı.  40-45 kişi gece gündüz çalışarak, 35 günde yedi odalı, 580 metrekarelik yeni bir çiftlik evi yaptı.  Bir milyon dolara  1950'lerin atmosferi yaratıldı.
- Bahri Umar, ev sahipliği yapmaya başladı. Sabah erkenden işlerini halledip, dizi ekibini sete bıraktı.
- dizi sona erdiğinde ev yine Bahri Umar'a bırakılacak. O da eşiyle birlikte binayı zevkle döşeyecek. Bir de oğlu Hakkı Boran Umar'ın isteğini yerine getirerek havuz yaptıracak.
- FUTBOLCU Hasan Şaş'ın bu çiftliğe talip olduğu yazılmıştı. Umar, onunla hiç görüşmediğini söyledi. Zaten kimseye satmayı da düşünmüyor.
Milliyet Cadde


Geri Dön