Kent Haberleri

Bakan Ali Yerlikaya açıkladı: 2025 sonuna kadar Hatay’da 139 bin konut teslim edilecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Hatay'da 2024 yılı sonuna kadar toplam 42 bin 330 konutun, 2025 yılının sonuna kadar da toplamda 139 bin konutun teslim edileceğini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Yerlikaya, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı ziyaret etti, akabinde  AFAD Koordinasyon Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen “Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"na katıldı.

Yaklaşık olarak 3,5 saat boyunca devam eden toplantıya başkanlık eden Ali Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek depremzede hak sahipleri için çekilecek kura törenine katılmak üzere ekimde Hatay'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Açıklamasında Hatay'ın her taşında, köşesinde tarihin derin izlerini taşıdığını dile getiren Bakan Ali Yerlikaya, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden de en çok etkilenen şehirlerin başında Hatay'ın geldiğini söyleyerek, yaşamını yitirenlere rahmet diledi.
Depremden hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dünyanın en büyük konut seferberliğini başlattıklarını dile getiren Ali Yerlikaya, depremin yaralarını birlikte sardıklarını, sarmaya da devam edeceklerini söyledi.

Ali Yerlikaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Hatay'ı yeniden ayağa kaldırdıklarının dile getirerek, "Devletimiz tüm kurumlarıyla Hatay'ımızda canla başla çalışmaya devam ediyor, bir yandan Hatay'ımızı yeniden imar ederken diğer yandan huzur ve güvenliğimizden asla taviz vermiyoruz" ifadelerini kullandı.


139 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK


Yaptığı açıklamada Hatay'da 154 bin 471 hak sahibi bulunduğuna değinen Ali Yerlikaya, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen son kura çekiminin ardından Hatay'da 16 bin 859'u konut, bin 545'i köy evi olacak şekilde bugüne kadar toplam 18 bin 404 konutun kurasının çekildiğini söyledi.

Açıklamasında Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'ı ziyaret edeceğini ve 4. kuraların çekiminin yapılacağını hatırlatan Ali Yerlikaya, şunları söyledi: "Teslim edilmiş olan konutlarla beraber 2024 yılı sonuna kadar Hatay'da toplam 42 bin 330 konut inşallah teslim edilmiş olacaktır. 2025 yılı sonuna kadar da Hatay'da toplamda 139 bin konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

 

1934'te Beyazıt Caddesi'ne Merziffoni Kara Mustafa Paşa Türbesi engeli! 

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu: İmkanı olan bir an önce evini alsın, yakın gelecekte bu fiyatlarda ev bulunmayacak! 

Konut almak için tam zamanı! Uzmanlar uyarıyor! Ev sahibi olmak isteyenler hazırlanın!